Veszélyek kora

2024.08.28. 17:55

Szijjártó: egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban

Az elmúlt napokban ismételten egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban, mind a jelent, mind pedig a jövőt illetően – írta Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Szijjártó Péter szerint „nemcsak Németországot, hanem az egész kontinenst sokkolta a solingeni ámokfutás, ami sajnos nem egyedülálló jelenség” az elmúlt hónapok eseményeit tekintve.

Eközben az Európai Unió (EU) hamarosan távozó külügyi főképviselője újabb fegyvereket követel Ukrajnának és azt, hogy az eddig átadott nyugati fegyverekkel támadásokat is intézhessenek az ukránok orosz területek ellen

– emelte ki.

Szijjártó Péter értékelése szerint fontos és meghatározó jelentőségű napok jönnek. Mint írta,

csütörtökön tartják a külügyminiszterek tanácsülését Brüsszelben, hétvégén pedig Türingiában és Szászországban rendeznek választásokat.

Ez utóbbiaknak hatalmas jelentőségük lesz az egész európai migrációs politika jövője szempontjából – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában