Amerikai elnökválasztás

2 órája

Donald Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.

MW

Donald Trump vot amerikai elnök, republikánus elnökjelölt a philadelphiai Nemzeti Alkotmányközpontban, a 2024. szeptember 10-én tartott elnökválasztási vitán

Forrás: AFP

Fotó: Saul Loeb

A két jelölt kedden csapott össze éles szóváltásokkal tarkított tévévitában, az egyetlen tervezett nyilvános megméretésben.

Kamala Harris és Donald Trump az elnökjelöltek vitáján a philadelphiai Nemzeti Alkotmányközpontban, 2024. szeptember 10-én 
Fotó: Saul Loeb / Forrás:  AFP

Trump csütörtökön Truth Social nevű közösségi oldalán azt írta, egyszer már vitázott Joe Bidennel is idén, és hozzátette: nem lesz harmadik vita.

Megállapítása szerint a keddi vitát ő nyerte, és Harris csak a veresége miatt szólított fel egy újabb megtartására. 

Amikor egy bokszoló elveszít egy meccset, az első szavak, amelyek elhagyják a száját: »Visszavágót akarok!«

– hangoztatta Trump.

Közvetlenül a keddi vita után Harris kampánycsapata azt mondta, októberben kellene tartaniuk egy második vitát kettejük között.

Harris alelnök készen áll a második vitára. És Donald Trump készen áll?

– tették fel a kérdést.

A keddi philadelphiai vitát követő nézői felmérésben 45 százalék nyilatkozott kedvezően Kamala Harrisről, míg Trumpról 39 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában