Folytatódik a diszkóbotrány

2024.09.05. 11:06

Magyar Péter szerint a zaklatás egy relatív dolog

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a Mandiner ellen indított per tárgyalásán magyarázta így, szerinte nem minden zaklatás, ami annak látszik.

MW

Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) választási eredményváróján Fotó: Polyák Attila PA Origo A képen: Magyar Péter a Tisza Párt vezetője és alelnöke, a Talpra Magyarok Közösségének vezetője

Forrás: Origo

Fotó: Polyak Attila

A tárgyalóteremben folytatódott Magyar Péter diszkóbotránya, amelynek kapcsán megbotránkoztató gondolatmenetbe kezdett a baloldali politikus, ugyanis a zaklatást kezdte relativizálni – írta a Mandiner.

20240530-CSS_7222
Magyar Péter szerint Dél-Amerikában tangó az, ami máshol zaklatás lehet
Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Origo

Ahogy arról beszámoltunk, a Tisza Párt elnöke még június 21-én éjszaka okozott botrányt egy belvárosi luxus-szórakozóhelyen, ahonnan a biztonsági őrök végül ki is dobták. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban fiatal lányok lábai között csúszott-mászott, részegen randalírozott, és megütött egy férfit is, aki felvételeket készített róla, a telefont pedig elvette tőle, majd a Dunába dobta.

Magyar szerint nem minden zaklatás, ami annak látszik

Magyar Péter az ügyeiről beszámoló Mandinert feljelentette, majd a bírósági tárgyaláson ízléstelen gondolatmenetbe kezdett: 

A zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak. Valószínűleg a Mandiner főszerkesztőségében más irányelvek vannak, a kokainos partikon is - egyébként kiskorúakkal folytatott szexuális cselekmények során -, ott valószínűleg magasabb az ingerküszöb. (...) Én arra hivatkoztam az előbb, hogy például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is, viszont a világ nagy részén nem számít annak.

– Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg – írta a lap.

A mentelmi joga mögé bújik Magyar, miközben perli, akit csak tud

A Tisza Párt elnökének botránya miatt nyomozás indult, azonban az eljárást felfüggesztették, hiszen Magyar Péter időközben mentelmi jogot szerzett. Emlékezetes, a választási kampányban Magyar Péter még azzal házalt, hogy megszünteti a mentelmi jog intézményét és ő maga sem tart rá igényt. 

A Mandiner hangsúlyozta, Magyar Péter annak ellenére folytat sajtópert többek között ellenük is, hogy a lap a lehető legobjektívebben szeretett volna eljárni, ám ezt pont Magyar akadályozta meg: A lap egy korábbi cikkben nem csupán a Ripost értesüléseit írta meg, megpróbálták megszólaltatni Magyar Pétert is, aki azonban annak ellenére sem volt hajlandó válaszokkal előállni, hogy a lehetőség nyitott volt arra, hogy tisztázza magát. A Mandiner ezt bizonyító erejű képpel is alá tudja támasztani:

Fotó: Képernyőkép/ Mandiner

A teljes cikket a Mandineren olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában