Benyújtotta lemondását Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – frissül

924. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter

Forrás: AFP

Cikkünk frissül!

Benyújtotta lemondását Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter

Benyújtotta lemondását Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – jelentette be szerdán a kijevi parlament elnöke, Ruszlan Sztefancsuk.

Elmondása szerint a lemondási kérelmet a törvényhozók hamarosan megvitatják, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előzőleg bejelentette, hogy a kormányban átalakítást hajtanak végre, hogy megerősítsék a kabinetet, és elérjék az Ukrajna számára szükséges eredményeket. 

NATO Summit In Washington DC Final Day
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter
Fotó: Jakub Porzycki / Forrás: AFP

Kedden már benyújtotta lemondását három másik miniszter a parlamentnek; Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter, Olekszandr Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős tárcavezető, valamint Ruszlan Sztrilec környezetvédelmi miniszter. Ezt is Sztefancsuk házelnök hozta nyilvánosságra. 

A közlés szerint úgyszintén benyújtotta lemondását Vitalij Koval, az ukrán vagyonkezelő alap elnöke és Olha Sztefanyisina európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes.

Zelenszkij eltávolította azokat a katonai vezetőket, akik veszélyt jelenthettek rá

Az MK arról ír, hogy az egykori ukrán képviselő, Oleg Carjov elmondta:

Volodimir Zelenszkijt nem lehet már megdönteni az ukrán oligarchák és üzletemberek magánhadseregeivel.

Szerinte az ukrán államfő eltávolította azokat a katonai vezetőket, akik veszélyt jelenthettek rá, és nincsenek olyan csoportok, akik leváltanák a kormányt és puccsot szervezhetnének.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Fotó: Sergei Chuzavkov / Forrás: AFP

Mint kiderült, azután nyilatkozott, hogy kiderült:

Julia Timosenko vezeti a Sámsonok nevű bűnözői csoportot, akik részt vesznek az ukrán civilek erőszakos besorozásában

– írja a Mandiner.

Csaknem tizennégyezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 5945-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7796-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

Ez történt kedden:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában