Perkáta

2015.11.16. 18:32

Kerékpáros ügyességi és lassúsági verseny Perkátán

Perkáta - Húsz perkátai gyermek vett részt a kerékpáros ügyességi és lassúsági versenyeken, a tesztlap-kitöltésekben. A biciklik felszereltségéről, karbantartásáról tanulhattak a gyermekek és a közlekedés szabályaival, jelzőtáblákkal ismerkedhettek meg a hét folyamán.

Bogó Anikó

A közlekedési témahétnek nagy sikere volt. A kerékpározás népszerű a helyiek körében, így az iskola is több rendezvényt igyekszik e köré építeni, fontos számukra, hogy a gyermekek a biztonságos közlekedés alapjait elsajátítsák, közösségi keretek között. A pedagógusok többször szerveznek kerékpáros túrát is. A diákok zöme biciklivel jár iskolába, amíg az időjárás engedi.

A Hunyadi diákjainak nagyon tetszett a kerékpáros ügyességi és lassúsági verseny  Fotó: a szerző

Az intézménynél elhelyezett kerékpártárolók kevésnek bizonyultak, így a szülői munkaközösség az iskolás gyermekek részére tárolókat vásárolt. Intézményi és szülői részről egyaránt támogatják a gyermekek kerékpáros közlekedését, így máris lelkesen várják a következő közlekedési, biciklis iskolai programot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!