Polgárdi

2011.11.04. 07:18

Felfedezőúton a szépkorúak

Szabadbattyán - A Csíkvár Nyugdíjasklub lelkes tagjai a nyár végén Somogyországot, ősszel pedig Badacsonyt fedezték fel.

V. Varga József

A két, nagyszerű napról Tóth Mihályné Margitka, a nyugdíjasklub vezetője számolt be: augusztus 23-án a Somogy megyei, igali gyógyfürdőbe indultak. Útközben betértek a több száz éves andocsi kegytemplomba, ahol a battyáni katolikus plébános, Mayer László szentmisét mutatott be, és az épület történetét is ismertette. A csoportot elkísérte  Hajagos Katalin kántor is, a látogatók így az ő közreműködésével, orgonaszóval és énekkel tisztelegtek Szűz Mária kegyhelyén. A csapat dél körül érkezett  Igalra, ahol az egyik klubtag telkén már izzott a parázs a szalonna- és kolbászsütéshez. Előkerült a pogácsa és a különböző sütemények hada is, s a piknikről természetesen nem hiányozhattak a hazai borok sem. A társaság azután este hatig a gyógyfürdő jótékony hatásainak adta át magát - a szépkorúak lelkiekben és fizikailag is felüdülve, élményekben gazdag napot töltöttek el a kiránduláson.
 A klub következő útja szeptember 28-án Balatonfüredre, Tihanyba és Badacsonyba vezetett. Füreden a hölgyek, urak a Jókai-múzeumot és a Vaszary-villát is meglátogatták, majd hajóra szálltak, és a Tihanyi-félszigeten kötöttek ki, ahol betértek az apátságba. Egy ismerős borosgazda várta őket Badacsonyban, aki terepjárókkal vitte fel a csapatot a Kisfaludy- Szegedy  emlékmúzeumig. A fenséges panoráma magáért beszélt, az utazók megkóstolták a kiváló  badacsonyi nedűket, s mellette zsíros kenyeret és házi kolbászt falatoztak. A nap zárásaként a vidám nótaszó sem maradhatott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!