szponzorált tartalom

2019.02.07. 10:26

Az áruhitel három nagy előnye

Amikor valahol egy nagyon jól hangzó vételi lehetőséggel találkozunk, és éppen nem rendelkezünk elegendő tőkével, akkor igénybe vehetjük az áruhitelt is. Miért lehet előnyös ez a kölcsön típus, és kiknek jelenti a legnagyobb segítséget?

Az áruhitel – gyors

Pörgős embereknek, akiknek az idő tényleg pénz, ez a kölcsön ideális, ugyanis rendkívül egyszerű elintézni. A hitelkérelem folyamata sokkal egyszerűbb a többi ilyen pénzügyi termék felvételéhez képest. Ez azért is lehetséges, mert sokkal kisebb összegről van szó általában, mint például egy lakáshitelnél, jellemző, hogy az áruhitel egymillió forintig vehető fel. A hiteligényléshez igen egyszerű a dokumentáció, és az igények sem túl magasak a hitelnyújtó részéről. A hitelkérelem minta online is megtalálható, így egy kis előkészülettel, vagy pár perc utánajárással könnyedén kitölthető.

Amivel általában szükséges előre felkészülni, az az igazolás a munkaviszony meglétéről, vagy egyéb rendszeres, megbízhatóan érkező jövedelemről, ha például valaki vállalkozó, vagy őstermelő (ezt a NAV tudja igazolni). Áruhitel jövedelemigazolás nélkül nem vehető fel, ám többféle bevételt bemutathatunk.

Jó tudni, próbaidő vagy felmondási idő alatt áruhitelt sem tudunk igényelni – de ez például egy lakáshitelhez képest, ahol tüzetesen megvizsgálnak minden pontot a munkahelyünkkel, bevételünkkel kapcsolatban, nem túl szigorú megkötés.

Ha nagyon pörgősen szeretnénk felvenni a hitelt, érdemes tudni, egyes esetekben nem elég, ha egyedül megyünk áruvásárlási kölcsönt intézni. Előfordulhat, hogy komolyabb összegnél – például félmillió forint felett – szükség lesz egy adóstárs bevonására.

A gyors folyósítás is jellemzője ennek a terméknek, azaz a helyben lezajló hitelbírálat, szerződéskötés után már meg is kapjuk a pénzt.

Az áruhitel – biztonságos

Érdemes olyan konstrukciót választani, ahol fix a kamatozás. Nem véletlen, hogy az állam, és a hiteltanácsadók is ilyen hitelek felvételére biztatják az ügyfeleket. Ez ugyanis azt jelenti, hogy semmilyen – előre nem kiszámíthatóan bekövetkező – pénzpiaci változás nem vezethet oda, hogy emelkedik a havi törlesztőrészletünk összege.

Az áruhitelek jellemzője, hogy rövidebb a futamidejük, például egy vagy két évre vehetők fel. Ez kevesebb kockázatot rejt, mint például egy tizenöt évig törlesztendő hitel, de ez alatt az időszak alatt is emelkedhetnek a kamatok, és a törlesztők – amennyiben nem fix kölcsönre szavazunk.

Az anyagi stabilitásunkat erősíthetjük hitelfedezeti biztosítással is, ami garantálja, hogy váratlan események – például keresőképtelenség – esetén egy ideig a biztosító fizeti helyettünk a részleteket. Ez azt jelenti, hogy a késedelmi kamatok vagy egyéb problémák miatt nem kell aggódnunk.

Az áruhitel – rugalmas

Végezetül, ez a fajta hitel igen barátságos módon tud igazodni ahhoz, hogy hogyan, milyen ütemben szeretnénk visszafizetni mondjuk az új PS4-ünk árát. Ha pár hónap alatt akarjuk törleszteni, az éppúgy lehetséges, mintha kisebb összegeket fizetnénk inkább vissza hosszú távon. Mivel ez egy egyszerű, transzparens hitel, a fix, végig stabil feltételek segítenek abban, hogy előre lássuk, mire szerződünk. Ki tudjuk számítani ezáltal, hogy mi a számunkra a legideálisabb törlesztési mód.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában