szponzorált tartalom

2019.03.27. 13:21

3 filmes enteriőr, ami inspirál majd a lakberendezéshez

Ha lakberendezéshez inspirálódnánk, mindenképpen érdemes a világ legnevesebb lakberendezői által megalkotott filmbéli helyszíneket. Egy-egy filmben gyakran olyan elképesztő berendezési egységgel találkozhatunk, hogy az ízléstől függetlenül bárkit megihlet. Cikkünkben megmutatjuk nektek azt a 3 filmet, amit feltétlenül meg kell néznetek, ha inspirálódnátok.

Az ötleteket köszönjük a Flatfy-nak, a nemzetközi keresőmotor megalkotójának, amely ingatlanhirdetéseket gyűjt össze egy helyen látogatói számára, hogy nekik már csak nézelődni kelljen. Oldalukon kereshetünk eladó lakást, albérletet, kiadó szobát. Lehetőségünk van feltételekre szűrni, így négyzetméterre, szobaszámra, árra, településre, de akár általunk megadott kulcsszóra is kereshetünk. Nézzük csak, melyik 3 filmet javasolta a Flatfy inspirálódáshoz!

Marie Antoinette, 2006

Sofia Coppola csodálatos tapéták, lenyűgöző vásznak és a legszebb francia történelmi bútorok környezetében mutatja be a francia királynő történetét. Ez a film tökéletes azoknak, akik hisznek abban, hogy a több néha tényleg több.

Álom Luxuskivitelben, 1961

Az ikonikus film New York városának szívében játszódik. Holly Golightly (Audrey Hepburn) egy bohém lakásban él, ahol a semleges színekből kitűnik néhány vadabb darab, mint például a párnák a kanapén. Lakásában látható több, vintage darab is, mint például a fehér bőröndök, a polcok, vagy a kávézóasztal.

Coco Chanel, 2009

A Coco Chanel életéről készült filmdráma több, csodálatosan megalkotott enteriőrt is bemutat, melyek közül kiemelkedik a főszereplő párizsi lakása. A lenyűgöző látvány mellett ugyanis tökéletesen mintázza a divattervező egykori lakhelyét – apró részletességgel mutatja be, hogy nézett ki az akkori Franciaországban egy saját luxuskönyvtár vagy dolgozószoba.

Filmekben látott, határokat nem ismerő lakberendezők által megalkotott enteriőrökkel természetesen nem mindig tudunk azonosulni. Lakberendezés során viszont nem is ez a lényeg: a fontos az, hogy inspirálódjunk, ötleteket lássunk és lehetőségeket vázoljunk fel. Ezeket a sikkes, valóságtól gyakran elrugaszkodott filmes dekorötleteket jól kiegészíthetjük például olyan ötletekkel, amelyeket különféle lakásmagazinokban, ingatlanhirdetésekben találunk – de Dee Dee Taylor Eustace neves lakberendező például egy interjúban elmondta, még egy naplementi séta is meg tudja ihletni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában