szponzorált tartalom

2019.09.17. 15:33

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Babaváró hitel igénylésedet leadhatod online pár perc alatt, nézd meg itt!

Könnyen meg lehet válaszolni azt a kérdést, hogy babaváró hitelhez milyen dokumentumokat kell majd beszerezned, a nehezebb maga a beszerzés lesz, hiszen a szokásos, például a személyi kölcsönök igényléséhez szükségesekhez képest bővült a lista. A személyazonosító okmányokon, vagyis az érvényes személyi igazolványon, jogosítványon, vagy útlevélen, illetve a lakcímkártyán kívül magaddal kell vinned az adóazonosítódat is. Harminc napnál nem régebbi jövedelemigazolásra is szükséged lesz; ha vállalkozó vagy, akkor a NAV-tól szerezheted ezt be. Bankszámlakivonatokat is kell kérned a számlavezető bankodtól, méghozzá háromhavit. Eddig olyan, mintha csak egy átlagos személyi kölcsönt szeretnél felvenni, de még nincs vége a listának.

A további, babaváró hitelhez szükséges dokumentumokat több helyről kell majd beszerezned. Először is a három éves TB jogviszony igazolása, amit az olyan területileg illetékes járási hivataloknál kérhetsz, ahol egészségbiztosítási pénztári ügyeket is tudsz intézni, másodszor a várandósgondozási kiskönyv; ez csak abban az esetben kell, ha a várandósság már fennáll. Ha igen, akkor a szakorvos ad egy igazolást a terhesség meglétéről, és ez alapján a területileg illetékes védőnő állítja ki a kiskönyvet, amit aztán magaddal kell vinned a bankba. Ezen felül szükséges lehet még a házassági anyakönyvi kivonat is, bár ezt nem mindegyik bank kéri; némelyiknél elég egy nyilatkozatot tenni.

Szintén bankja válogatja, de kérhetnek még egyéb, a babaváró hitelhez szükséges dokumentumokat. Ezekre érdemes rákérdezni a kiválasztott banknál, mert abszolút nem általános, hogy ezekre szükség lesz, ám ha mégis, akkor az igénylésedet ezek hiányában be se fogják fogadni. Tehát a dokumentumok, amiket pluszban be kell szerezned: erkölcsi bizonyítvány, NAV igazolás a köztartozás-mentességről.

Ezzel a cikkel leróttuk a tartozásunkat, miszerint a babaváró hitelhez milyen dokumentumokat szükséges beszerezni, ám, ha változik valami, természetesen frissítjük majd a szöveget. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

expresszkolcson

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában