Hirdetés

2 órája

Duguláselhárítás helyett megelőzés? – 3 fontos prevenciós tipp a Special Duguláselhárítástól

Legtöbbször akkor szembesülünk a dugulás problémájával, amikor az már kialakult, és szinte lehetetlenné teszi a mindennapi életünket. Pedig a dugulások megelőzését szem előtt tartva számos kellemetlenségtől megkímélhetnénk magunkat.

PR cikk
Forrás: spdugulaselharitas.hu

3 egyszerű trükk, hogy elkerüljük a dugulásokat

Ki ne találkozott volna azzal a dühítő problémával, amikor egy dugulás miatt nem folyik le a mosogatóból a víz, nem lehet lehúzni a wc-t, vagy éppen elönti a fürdőszobát a lefolyóból visszafolyó víz fürdés után? Számos példát hozhatnánk még a dugulások bosszantó mivoltára, a fentieknél sokkal aggasztóbb szituációkat is, amelyek egyik pillanatról a másikra ellehetetlenítik a mindennapi életünket. Ilyenkor már csak a profi duguláselhárítás segít. De valóban minden előjel és előzmény nélkül történik mindez? Természetesen nem.

A dugulások hátterében általában nem hirtelen kiváltó okok állnak, hanem egy bizonyos ideje, akár hetek vagy hónapok óta generálódó jelenségek. Ezek a problémák azonban minimális odafigyeléssel elkerülhetőek lennének. Nézzük, mire kell több figyelmet fordítani ahhoz, hogy megelőzhessük a dugulásokat!

1.    Tisztítsuk rendszeresen a csöveket!

A lefolyók rendszeres kipucolása elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük a dugulásokat. Az ezekben a csövekben felgyülemlő szennyeződések és lerakódások ugyanis előbb-utóbb eltömődéseket okoznak. A lefolyók általános karbantartását házi módszerekkel is végezhetjük, például mindenféle lefolyótisztító szerrel, de hívhatunk profi segítséget is ennek elvégzéséhez. Amennyiben már a dugulás jeleit érzékeljük, mindenképpen érdemes szakembert hívni, mert ilyenkor már elkerülhetetlen a komolyabb duguláselhárítás.

1.    Ne használjuk konyhamalacként a lefolyókat!

A dugulások legfőbb oka, hogy a lefolyókba olyan tárgyak és anyagok kerülnek, amelyeknek semmi keresnivalójuk nincs ott. A mindennapi élet során már fel sem tűnik számunkra, hogy mi mindent tuszkolunk a lefolyókba, természetesen rendellenesen. Az egyik legnagyobb hiba, amelyet elkövethetünk, hogy a fürdőszobai lefolyókba hajat, szőrszálakat dobunk vagy hagyunk lefolyni a vízzel együtt. Ezek egy idő után csomókká állnak össze a csövekben, dugulást okozva.

A problémát súlyosbítja, hogy ezeket a csomókat már nem tudjuk tisztítószerekkel feloldani és semlegesíteni, hanem ilyenkor már szükség van szakember segítségére, aki bizonyos eszközökkel, csőgörénnyel vagy magasnyomású lefolyó átmosó berendezéssel, kamerás csővizsgálattal eltávolítja a gócokat. Pedig a duguláselhárítás elkerülhető lenne, ha nem dobálnánk oda nem illő tárgyakat a lefolyókba, vagy hajfogó szűrőket és lefolyórácsot használnánk.

Hasonló problémát vet fel a konyhai lefolyóval, mosogatóval kapcsolatos dugulás, amely általában azért alakul ki, mert ételmaradékok kerülnek a csövekbe. Különösen nagy kárt tudnak okozni a mosogatóba vagy wc-be öntött olajok, zsiradékok, amelyek megtelepszenek a csövek falán. A wc-be dobált egészségügyi papírok, műanyag vagy nejlon anyagok pedig jó eséllyel azonnal dugulást okoznak. A jó hír azonban az, hogy amennyiben nem használjuk konyhamalacként a lefolyóinkat, nagy eséllyel elkerülhetjük a dugulásokat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában