Hálás a lehetőségért

2 órája

Ezernél is többen buliztak a vámszőlőhegyi fiatal zenéjére

Mindig dicséretes, ha egy rendezvényen a helyi tehetséges fiataloknak is lehetőséget biztosít a szervezőség. Így történt most ez az O.Z.O.R.A. Fesztiválon is, ahol a 15 esztendős igar-vámszőlőhegyi fiatal, Kökény Sion a nulladik napon szórakoztathatta a nagyérdeműt.

Szabó Róbert

Kökény Sion másfél órán át szórakoztatta a nagyérdeműt

Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

Húsz évvel ezelőtt, az első O.Z.O.R.A. Fesztivál idején még nem is élt az az igar-vámszőlőhegyi fiatal, akinek egy álma vált valóra július 25-én este. Kökény Sion még csak 15 éves, de már aktív résztvevője a helyi közéletnek, rendszeres szereplője az önkormányzati rendezvényeknek, akár fellépőként, akár segítőként. A fiatal még csak most végzett az általános iskolával Mezőszilason, azonban komoly tervei vannak és eszerint is folytatja tanulmányait a székesfehérvári Gorsium Gimnázium, Szakginmnáziumés Technikumban, ahol zenét és gitárt fog tanulni.

– A zene szeretete már kiskorom óta megvan, édesapám és nagypapám indított el ezen az úton. Sokat voltam nagypapámnál, ott ismerkedtem meg a gitárral, nem is volt kérdés, hogy el is kezdek rajta tanulni. Édesapám pedig discokat csinált itt a környéken, én pedig mentem vele és gyorsan meg is fertőzött ezzel – mesélt lapunknak a kezdetekről az ifjú lemezlovas. Hozzátette, öt éves lehetett amikor először találkozott a dj pulttal, nyolc-kilenc évesen pedig már ő maga is mixelgetett. 

A házibulik után már fesztiválon is zenélt a 15 esztendős igar-vámszőlőhegyi fiatal
Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

A zenei stílusok közül elárulta bármit meghallgat, mindent szeret, legyen szó retróról, vagy éppen a coronita, goa, techno slágerekről. Ezeket szereti a legjobban a bulikban is játszani, ahol lehetőséget kap. Eddig kisebb házibulikban volt lehetősége zenélni, ahol mindig jól szórakozott a nagyérdemű társaság.

– Egyértelmű célom, hogy felnőtt koromban is a zenéléssel foglalkozzak. Elsősorban a gitárra koncentrálok, amolyan B opcióként számítok a dj-skedésre, de akár a kettő együtt is tökéletesen működhetne – folytatta gondolatait Kökény Sion. Hozzátette, a zene nem megy az iskola rovására, nincs problémája a tanulással és mindent megtesz azért, hogy elérje a céljait.

Beszélgetésünk során derült ki, hogy a zene mellett a sport sem áll messze az ifjú zenésztől.

– Négy évesen kezdtem focizni, először Simontornyán, majd onnan kerültem a Paksi FC-hez. Szerettem, de sérülések miatt egy éve abbahagytam, ráadásul a zene az, ami jobban érdekel – mondta a labdarúgással való kapcsolatáról.

A döntéseinket az idő aztán valamilyen formában igazolja, ahogy az Sionnál is történt, hiszen egy régóta dédelgetett álma vált valóra. Mint kiderült régóta járt az Igarhoz tartozó Dádpusztán rendezett O.Z.O.R.A. Fesztiválra, ahol óriási lehetőséget kapott a szervezőktől az idei jubileumi eseményen.

– Régi álmom volt az, hogy egyszer majd a fesztiválon zenélhessek. Megcsináltam egy rendes szettet, a rendezőknek tetszett és azt mondták, hogy a nulladik napon, csütörtökön kipróbálhatom magam egy kisebb színpadon. Már korábban is beleshettem a kulisszák mögé, de ez a lehetőség tényleg maga volt az álom – mesélte csillogó szemekkel a fiatal zenész. 

Már a nulladik napon is népes közönség gyűlt össze az O.Z.O.R.A. Fesztiválon 
Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

A siker nem maradt el, több mint ezer ember bulizott az igar-vámszőlőhegyi fiatal zenéjére az O.Z.O.R.A. Fesztivál nulladik napján. Joggal jelenthetjük ki, sok lemezlovas megirigyelne egy ekkora közönséget az első nagyobb szabású bulijára.

– Először még furcsa volt a helyzet, nekem is oldódnom kellett, de aztán belejöttem. Nagyjából másfél órát voltam a színpadon, ami után rengetegen jöttek oda hozzám gratulálni és elkérni a különböző elérhetőségeimet, ahol hallgathatják a mixeimet – számolt be élményeiről Kökény Sion. Kiemelte, hatalmas motivációt adott számára ez a lehetőség, a pozitív visszajelzések pedig megerősítették abban, hogy érdemes folytatni a megkezdett munkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában