2018.04.14. 11:00
A hagyma, amit kenyérre lehet kenni
A zord zöld és masszív külső lágy belsőt, illetve finom, hagymás ízvilágot takar.
A reggeli és az ebéd kiegészítője egyaránt lehet
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap
Nem leszünk álszentek: a medvehagymás pesto nem a külsejével nyeri meg az embereket, az ízvilág azonban mindenért kárpótol. És elkészíteni sem nehéz. Először alaposan tisztítsunk meg 100 gramm medvehagymát, majd a növényt a szárával együtt vágjuk pár centiméteres darabokra.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/hXP2fHZ7-NsTkwZ_dSA5QYyWIG6gQRzs4ZB_tQj5vJo/fill/1470/980/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y1OTA0OGI4MTBjZTQwZTJhYjJmNTQzMmU2OWYyNjBm.jpg)
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap
Serpenyőben pirítsunk meg 35 gramm fenyőmagot, majd tegyük aprítóba a hozzávalókat: a medvehagymát, a fenyőmagot, 70 gramm parmezán sajtot, 1 teáskanál tengeri sót és ízlés szerint őrölt fekete borsot. Az összetevőket jól aprítsuk össze, akár két percen át. Az így létrejött elegyhez öntsünk 100 milliliter olívaolajat, majd az alapanyagokat alaposan daráljuk össze még egyszer. Az elkészült pestót érdemes sterilizált befőttes vagy bébiételes üvegbe tölteni; a szószt tároljuk hűtőben! Kenhetjük pirítósra és adhatjuk tésztához is.