Rendőrségi

2009.02.13. 03:28

Késes, kapucnis bolti rablások

<b>Székesfehérvár, Dunaújváros</b> - A megyeszékhelyen megsérült egy bolti eladó, Dunaújvárosban a kapucnis rablót elkergették tegnap a boltból.

Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron, a Pilinszky téren az ismeretlen elkövető egy fekete színű kapucnis felsőt viselt, és az arcát fekete sállal takarta el. Egy nagyméretű kést tartott a kezében, majd az eladó kezét lenyomva pénzt követelt. A nő átadta a bevételt a férfinak, aki ezután ismeretlen helyre távozott. Az eladónő a rablás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség keresi az elkövetőt - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a megyei főkapitányság szóvivője.Dunaújvárosban előbb kinevette, majd spray-vel arcon fújta támadóját egy talpraesett fiatal eladónő. A Bartók téri édességboltból eliszkolt a pancser rabló. A tizenhat-tizennyolc év körüli rabló már reggel nyolc órakor ott toporgott az üzlet körül. Az eladót arról kérdezgette, mikor nyit ki a szomszédban az állatorvos. Két órányi tépelődés után végül elszánta magát.

- Kapucni volt rajta, de persze felismertem, hiszen órák óta a bolt körül ólálkodott és kérdezősködött. A bevételt követelte, és azzal fenyegetett, hogy leszúr, ha nem adom oda. Az üzletben van legálisan tartott paprika-spray. Hirtelen nem is tudtam, hogyan kell használni, de sikerült a szemébe fújnom- mondta a bátor eladónő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!