Rendőrségi

2009.11.18. 08:50

Autókat loptak és fosztogattak

Kedden éjszaka több autót is elkötöttek, illetve kifosztottak a megyében: Fehérváron, Lepsényben, Rácalmáson Ercsiben, Kajászón is garázdálkodtak a tettesek.

feol.hu

Gépkocsi lopást jeleztek kedden délután Fehérváron, a Farkasvermi útról. Az autó nap közben tűnt el a 43. szám elől. Az IXV-071 frsz-ú világos kékesszürke színű Toyota Yarist keresi a rendőrség. Értéke kb. egymillió forint.

Két másik gépkocsival kapcsolatos bejelentés is érkezett a rendőrségre: koraeste Lepsény területén egy parkoló Opel Corsa ablakát törték be, majd az autóból kiemeltek és elvittek egy kézitáskát, a benne lévő értékekkel együtt. Hajnalban az M7-es autópálya 59. km szelvényében lévő parkolóból jelezte egy külföldi sofőr, hogy leállított teherautóját feltörték, készpénzt, iratokat vittek el a pilótafülkéből.

Feltörtek egy Mercedes Vitot Rácalmáson, a Szigetfő utcában. A tettes betörte az autó ablakát, majd azon benyúlva vállfára akasztott női táskát vitt el a benne lévő értékekkel.

Ercsi Búzavirág utca 10. szám alól is elvittek egy LGC-205 frsz-ú kék színű Suzuki Swiftet. A sértett elmondta, hogy a gépkocsival beállt az udvarra, bent hagyta a kulcsot, majd bement a házba. A tolókaput nyitva hagyta, a kocsit nem zárta le. A kulcsot és valamennyi iratát benne hagyta. Elmondta, hogy általában mindig így csinálja, eddig még nem érte kár.  Most igen, a lopási kár ezúttal kétmillió forint.

Egy kajászói autótulajdonos is pórul járt: a Köztársaság úton lévő ingatlanáról ismeretlen tettesek elvitték Lada Samaráját. A bordó színű jármű értéke kb. 450 ezer forint. Szerda hajnalban Martonvásár területéről egy égő gépkocsiról érkezett bejelentés. A jármű azonos a délután Kajászóról elvitt Ladával. A tüzet feltehetően szándékosan okozták a járműben ismeretlenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!