Sport

2009.05.13. 02:29

FC Fehérvár: a címvédésért!

Székesfehérvár - Az utolsó felvonásához érkezett a labdarúgó Ligakupa, a Siófokon ma 18 órakor kezdődő fináléban az NB II-es Pécs és a címvédő FC Fehérvár vetékedik egymással a 20 millió forintért.

Matók János

Az NB II-es Pécs szakvezetése semmit sem bízott a véletlenre, így a képviselőjük több mérkőzésen is megfigyelte az FC Fehérvár teljesítményét. Elsőként az egykori válogatott Márton Gábor jelent meg Pakson - jegyzetelni nem láttam -, majd a Vidi ottani győzelme után kijelentette, hogy a döntetlen igazságosabb végeredmény lett volna. Aztán következett a piros-kékek két vendégjátéka Szombathelyen, majd Győrben, s ezeken a mérkőzéseken már az a Botos Antal volt a kém , akit Matyi Dezső pécsi főtulajdonos a menesztett Róth Antal helyett nevezett ki vezetőedzőnek. Nyilván nem a véletlen műve, hogy a pécsi szakemberek megpróbálták kifürkészni az NB I-es csapat játékát: a Ligakupa idei győztese 20 millió fort pénzdíjazásban részesül. Ez pedig az erkölcsi dicsőségen túl, a fehérvári és a pécsi játékosok számára is kellő motiváció.


Tavaly az FC Fehérvár emelhette magasba a Ligakupát, reméljük, ez idén is így lesz
Fotó: FMH-archív

- Mi nem tudtuk a jelenlegi pécsi csapat játékát feltérképezni, mert amióta Botos Antal lett a szakvezetője, riválisunknak nem volt tétmérkőzése. A Róth Antal- féle csapatot, annak játékstílusát viszont ismertem, de úgy vélem és úgy is tudom, hogy már nem abban a taktikai szerkezetben játszanak - mondta Varga István, az FC Fehérvár szakvezetője.

- Azért címvédőként, no meg NB I-es csapatként nyerni kellene az NB II-es rivális ellen a döntőben.

- Erre az a vála-szom, hogy abból indulunk ki: a Pécs játékoskerete erős, nem véletlen, hogy a feljutásért harcol az NB II-ben. A másik lényeges szempont: talán nem a véletlen műve, hogy a Ligakupában a Honvéd és a Haladás ellen is oda-vissza legyőzte az ellenfelét, a Haladást ráadásul idegenben verte el 4-1-re. Az is örök igazság, hogy egy kupadöntőben bármi előfordulhat, ott a kiscsapatoknak is van sanszuk. Arról nem beszélve, hogy nekünk és nekik is kellő motivációt jelent a 20 millió forintos fődíj, amit a győztes kap meg. A Pécs számára az is dicsőséget jelenthet, hogy egy újabb NB I-es csapat skalpját szerezheti meg. Ám mi eltökéltek vagyunk, hiszen a címvédés a célunk.

- A várható összeállítás?

- Miután vannak problémáink, hiszen a győri találkozón négy játékosunk is megsérült, csak az alábbi keretet jelöltem ki: Sebők, Filpovics, Lázár, Koller, Radovics, Horváth, Andics, Mohl, Szakály, Farkas, Romero, Dvéri, Elek, Nagy, Vujovics, Alves, Sitku és Alison. A kezdőcsapatot közvetlenül a mérkőzés előtt hirdetem majd ki. A névsorból kitűnik, hogy Polonkai térdsérülése komoly, így még a keretbe sem került be. Nem lesz könnyű mérkőzés, ez szinte biztos, de egyértelműen győzelemre törekszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!