Sport

2013.08.26. 17:50

Bronzéremmel kezdett a Fejér Kosár SE

Büszke lehet a Fejér Kosár SE serdülő csapatának a két edzője, Gerlaki Krisztina és Kovács Tímea, hiszen a tanítványaik a százhalombattai nemzetközi tornán letették névjegyüket.

Matók János

Jól kezdte az idei évet a Fejér Kosár SE lány serdülő együttese. A hét csapatos tornán négy mérkőzést megnyerve a 3., bronzérmes helyen végeztek. Az ellenfelek között szerb és lengyel csapat is volt. Az első mérkőzést a későbbi tornagyőztes Szeged ellen játszották a lányok, és ugyan egy szoros mérkőzésen, de kikaptak( 37-32).

A második már könnyebb volt a nagyon agresszív szlovének ellen (48-39).

A következő találkozó a házigazda százhalombattaiak ellen zajlott, ahol a sportszerűség, a Fair Play szelleme is közrejátszott. Amikor az ellenfélnek csak négy játékosa maradt a pályán, a fehérvári edzők is lehozták az ötödik játékosukat, de sajnos öt ponttal veszítettek (41-36). Ezután már csak győztesen hagyták el a pályát, így az Óbudai Kaszásokat verték (39-26), majd hosszabbítás utána a lengyel ellenfelüket (42-41). A harmadik helyért nagyon nagy volt a küzdelem a Félix csapata ellen, hiszen már 14 ponttal is vezetett az ellenfél, de a lányoknak helyén volt a szívük, ennek is köszönhetően fordítottak, és végül hat ponttal megnyerték a mérkőzést. (43-37). A csapat legjobb dobói: Tenyér Zsófia 86 pont, Uley Szonja 63, Góbi Maja 38. A csapat tagjai voltak még: Láng Fanni, Kárpáti Korinna, Mutumbi Amanda, Ács Imola, Rózsa Nóra, Zölei Fanni, Sajtos Csenge, Vas Viki, Vas Betti. A csapat legjobbja Uley Szonja lett, amíg az All Star csapatba bekerült Tenyér Zsófia. Gerlaki Krisztina edző az alábbiakban így értékelte a csapat tornán nyújtott teljesítményét: Nagyon örülök, hogy sikerült érmet szerezniük a lányoknak, remélem ez a tény egész évre lendületet ad majd nekik. Sok volt az eladott labda, hiányoztak a lepattanó labdák. A csapatot kollégámmal, Kovács Tímeával együtt most kezdjük majd építeni, hiszen sok új, fiatal, de tehetséges játékossal dolgozunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!