Sport

2015.07.10. 19:03

Nagy csatában vesztettek a magyarok az utánpótlás Eb-n

Székesfehérvár - Nagy csatában, 12 pontos vereséget szenvedett a magyar kosárlabda válogatott Svédország ellen az U20-as, B-csoportos Európa-bajnokságon.

Horog László

Nem lesz jó, állj arrébb szólt egyik játékosára a pénteki, késő délelőtti tréningen Pór Péter, a magyar, U20-as válogatott szakvezetője, majd pontosan megmutatta, pontosan hogyan is kell helyezkedni a támadási variációnál. Jó hangulatú tréninget vezényelt a szakvezető, ami nem is csoda, lévén a mieink előző este a vártnál nagyságrendekkel könnyebben, roppant magabiztosan verték a nem túl acélos képességű Moldovát. Pert Zoltán és Váradi Benedek vezérletével iskoláztak a fiúk, a szakmai stáb bizalmát igyekezett mindenki meghálálni, az összes, nevezett játékos betalált.

Váradi Benedek sokat dolgozott, de a svédek kifogtak rajtuk

- Ennél sokkal keményebb lesz a svédek elleni összecsapás, ők is esélyesek a feljutásra, ahogy mi is. Rangadó a találkozó - közölte Pór Péter.

Az esti derbi előtt két mérkőzést rendeztek a Vodafone Sportcentrumban, előbb Luxemburg Thomas Grün vezérletével és 26 pontjával verte 98-75-re Grúziát, majd Szlovákia 89-71-re Albániát.

A kezdésre örvendetesen megnőtt a létszám, ezren látogattak ki a létesítménybe, a honi kosárlabda több egyesülete a legmagasabb szinten képviseltette magát, eljött a férfiak szövetségi kapitánya is. Remekül kezdtünk, Benke triplájával, Perl duplájával, aztán öt percig semmi nem történt, majd a center, Andersson betalált közelről. Aztán lekezdtek potyogni a pontok, feljöttek a svédek, de Perl és Kósa pontjaival tartottuk az előnyt, az első negyed zárásakor 14-7 állt az eredményjelzőn. Denzel Andersson a folytatásban is ügyeskedett a palánk alatt, fontos pontjainak köszönhetően 17-16-ra feljöttek a skandinávok, a magyar kispad azonnal időt kért és igyekezett rendezni a sorokat. Az északiak átvették a vezetést, igaz, örömük nem tartott sokáig, Filipovity jóvoltából a mieink visszaszerezték az előnyt, de komoly különbséggel ellépniük nem sikerült, 28-25-re vezettek a félidőben.

A második játékrészt Löfberg duplája nyitotta, majd Markusson zsákolása következett. Perl pontjaival kapaszkodott a magyar együttes, egyenlített, ám Hansson és Johansson vezetésével lábra kaptak a svédek és nyolc ponttal elléptek (44-36), Pór Péter az időkérésben látta a megoldást. Tovább araszoltak előre a svédek, már 11 ponttal is vezettek, hiába igyekezett a hazai gárda, de az északiak diadalmaskodtak.

Svédország - Magyarország 61-52 (7-14, 18-14, 22-10, 14-4)

Válogatottunk szombaton, 18 órakor az albánokat fogadja a VOK-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!