Sport

2017.05.17. 17:25

Bronzérem Csabáról - Kollár Kincső és Demény Kata jó versenyt zárt

Eredményesebben is sikerülhetett volna az SZVSE vívóinak a hétvége, de kellemes meglepetés így is akadt.

Szupkai Gábor

Mórocz Balázs hétvégén a Csaba Kupán vett részt az SZVSE fiatal vívóival.

- A fiatalabb korosztálynak ezen a versenyen nem termett túl sok babér, pedig voltak páran, akiknek egy nagy lépcsőfokot kellett volna meglépniük. De az utolsó napon sikerült némileg szebbé tenni ezt a versenyt a serdülőkorú versenyzőinknek. A fiúknál Háder Roland a 16-ig jutott, de a későbbi bronzérmes itt megállította. Utána viszont következett a lányoknál a kellemes meglepetés, amelyet Demény Kata és Kollár Kincső szerzett. Mindketten négy győzelemmel és egy vereséggel léptek túl a csoporton, majd az egyenes kieséses szakaszban is győzelemmel nyitottak. Ezután Demény Kata a legjobb 16 közé kerülésért kikapott 15-14-re, Kincső viszont tovább gyűjtötte
a győzelmeket, többek közt a magyar ranglista második helyezettjét is sikerült megvernie 15-13-ra. Sajnos a legvége nem sikerült tökéletesre, egy román versenyzőtől 15-12-re kikapott, és bronzéremmel zárt - mondta Mórocz Balázs edző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!