Sportvilág

2008.01.31. 03:29

A csapatvezetők, és a közeljövő

Székesfehérvár (sis) - A nehéz, kiegyensúlyozott férfi kosárlabda-bajnokságban ellentmondásosan szerepelt eddig az Albacomp. Közelmúltról, közeljövőről beszélgettünk a vezetőkkel.

Silye Sándor

- Győztes rangadó után mindenki optimista, bízom benne, hogy ez már maga a realizmus. Ami a mi állandó kritikusunkat, Mikes Kelement illeti, a véleményéről csak annyit, hogy a vezetés munkáját elsősorban az minősíti, hogy a szervezet, amit működtet, működik-e? Úgy vélem, a feltételeket megteremtettük, de az eredményesség kérdése sokkal összetettebb. Már korábban elmondtuk, megjelent: a nyáron elfogadtuk a szakvezető véleményét a légiósok leigazolását illetően. Nem mindegyik igazolás volt sikeres, amit lehetett, közösen korrigáltuk. Ez csapatmunka, mindenkinek benne van a munkája az eredményben. Ami tény: kevés klub mondhatja el magáról, hogy annyira rend lenne a házuk táján, mint nálunk. Nem tartozunk sem játékosnak, sem beszállítónak, az edzővel állandó beszélőviszonyban vagyunk, közös a célunk, az előrelépés. Ne feledjük el: a nyáron generális változás volt a csapatban, és ahhoz, hogy összeálljon a társaság, sok idő kell. Sajnos ebből van a legkevesebb. Mi sem vagyunk elégedettek, nem a 6. helyen kellene állni, de úgy tűnik, végre kezd összeállni a csapat, és még nem vagyunk elkésve - mondta az egyesület elnöke.

Halm Rolland szakosztályigazgatóval azzal kezdtük, mondja el: a cserék után összerakott jó kerettel mi indokolja, hogy a csapat 9 győzelemmel és 7 vereséggel áll jelenleg a hatodik helyen?

- Erős a csapatunk, ez tény. Több összetevője is van annak, hogy vannak kivánnivalók az eredményességet tekintve. A védekezés és támadás nem mindig működött megfelelően, volt, amikor nagyon jól védekeztünk, de a támadó játékunk halványabb volt, de előfordult, hogy idegenben dobtunk 90 pontot, mégis kikaptunk, mert akkor meg a védekezés nem ment. Nehéz ennyi idő alatt mindent a helyére tenni, azt kell elérni, hogy a játék mindkét fontos eleme harmóniát alkosson. A 9-7 arány lehetne 10-6 is, ha elfogadnánk egerszegi óvásunkat. A versenybizottság kedden tárgyalta ezt, a játékvezetők nem ismerték el a hibájukat. Mi tételesen felsoroltuk mit tartottunk aggályosnak, a versenybizottság szakmai állásfoglalást kért a játékvezetői bizottságtól, és ezt követően döntenek, várhatóan a jövő hét elején.

Tíz mérkőzés van még az alapszakaszban, az Alba idegenben a Pécs, a Sopron, a Nyíregyháza, a Körmend és a Dombóvár otthonába látogat, de Fehérvárra jön még a Szolnok, a Falco... Mi vár a szakosztályigazgató?

- Ithon már nem hibázhatunk, idegenben pedig minél több bravúros győzelem kell, akár a jövő héten Pécsen. Erre képes is a csapat! Nagyon együtt van a mezőny, az első 6-7 csapat közül bárki lehet bajnok. Mi is...! - jelentette ki Halm Rolland.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!