Székesfehérvár

2008.06.09. 02:28

Fellendülő sportélet a tóparti strandokon

Siófok (mti) - A Velencei-tó is csatlakozik a június 21-től ötödször, immár 33 balatoni strand részvételével induló Mozdulj Balaton! sport-programsorozathoz.

MTI

Újabb sportpályák, sporteszközök és egyre több résztvevő jellemezte az elmúlt években a balatoni strandok sportéletét a Mozdulj Balaton! mozgalom nyomán, a nyári főszezon három hónapjában. Tavaly több mint 32 ezren regisztráltatták magukat a szervezett strandversenyekre, de ennél többen használták a kiépített sportpályákat. Idén már a Balaton minden főbb településének egy-egy strandja bekapcsolódott a mozgalomba. A csatlakozó strandokon idén is ingyen igénybe vehető vízi és szárazföldi sporteszközök, sportpályák várják a sportolni szeretőket, szervezett vagy a nyaralók igényei szerint rendezett programokon, versenyeken. Ezen a nyáron olyan új vízi sporteszközökkel is ellátják a mozgalom tagjait, mint a fejelő kapupár, korfball-állvány, vagy vízi röplabda állványpár. Az idei a választék új sportággal, a petanque-kal is bővül. Az elmúlt napokban fejezték be a standok sportszervezőinek képzését, akik bruttó 70 ezer forint fizetésben részesülnek a szezon alatti szombatokon végzett tevékenységükért. A programsorozat költségeihez a Balaton Fejlesztési Tanács 10 millió forinttal, a Sport Szakállamtitkárság 6,5 millió forinttal és a 33 önkormányzat 2,4 millió forinttal járul hozzá. A zárórendezvényt augusztus 23-án Vonyarcvashegyen rendezik meg az érintett 33 település csapatainak részvételével. A mozgalomhoz idén nyolc helyszínnel csatlakozó Velencei-tónál egy héttel korábban, június 14-én kezdődnek a programok, versenyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!