Székesfehérvár

2009.07.01. 02:27

Új helyen a városgondnokság

Székesfehérvár - A Lövölde úti, egykori távfűtési főmérnökség helyére költözik 6-ától a városgondnokság, amely mától nonprofit kft.-ként működik. A cél a jóval takarékosabb, ám minőségében javuló városüzemeltetés.

Házi Péter

- Jelenleg már zajlik a költözés, remélem, hogy a Lövölde út 1/a alatti épületet (amely korábban a Széphő távfűtési főmérnökségének adott helyet) hamar megszeretik a székesfehérváriak, ott ugyanis ingyenes parkolók és jóval tágasabb ügyféltér várja majd a hozzánk érkezőket - mondta lapunknak Bozai István, a székesfehérvári városgondnokság vezetője. Az eddigi városi intézményként működő szervezet mától nonprofit kft.-ként működik.

- Semmiféle kiszervezésről vagy privatizációról nincs szó, pusztán arról, hogy egy hatékonyabb működési formáról döntött a városi közgyűlés, a cég továbbra is a város százszázalékos tulajdonában marad, ezentúl azonban nem lesz szükségünk az általában lassú közgyűlési döntésekre ahhoz, hogy egy-egy intézkedést megtegyünk, így a városüzemeltetés rugalmasabb, reményeink szerint olcsóbb és hatékonyabb is lesz. Szükség is van erre, hiszen a tavalyihoz képest 500 millió forinttal kevesebből gazdálkodhatunk - foglalta össze a várakozásokat a városgondnok.

A például a hóeltakarításra, az utcák, utak tisztántartására alvállalkozókkal kötött szerződések egyébként éppen most járultak le, így a most kiírt közbeszerzések célja, hogy a munkákat jóval olcsóbban végezzék el a nyertesek: - Mostantól kezdve mindig kiszámoljuk, mennyibe kerülne, ha az adott munkát saját magunk végeznénk el, így lesz egy kontroll: ha az általunk becsült költségnél drágább ajánlatok érkeznek, akkor nem fogjuk azokat megrendelni, hanem elvégezzük mi - mondta Bozai István. A lomtalanítást idén ősszel, megváltozott formában szervezik meg, ami a korábbi évekhez képest jóval kevesebb szeméttel jár majd, hiszen egyből a gyűjtőkonténerekbe helyezhetik kidobandó lomjaikat a fehérváriak. 

Az átköltözés ideje alatt a városgondnokság műszaki és pénzügyi csoportjánál  július 1-3.          (szerda és péntek) között szünetel az ügyfélfogadás, ám telefonos ügyeletet tartanak, ennek száma: (30) 483-9711. A parkolási csoportnál július 3-áig a Piac tér 4.  alatt zavartalan az ügytézés.   A telefonos ügyelet   száma:  (30) 449-3965.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!