Székesfehérvár

2013.05.07. 19:21

Az egykori járási hivatal dolgozói a mai hivatalban

Harminc éve megszüntették a járási hivatalokat. A fehérváriban dolgozókat most három évtized után az új járási hivatal vezetői invitálták találkozóra a hivatal Honvéd utcai épületébe.

Tribolt Lajos

Akárcsak egy osztálytalálkozón, a megjelentek úgy reagáltak egymásra. Voltak, akik egymás nyakába borultak, mások egymás nevét, egykori beosztását firtatták. Hiába, harminc év eltelt az egykori fehérvári járási hivatal bezárása óta. Akkor senki nem maradt munka nélkül, mert jó páran a városi hivatalba kerültek, ám időközben sokan  nyugdíjba mentek.

Nyugdíjas már Hollósi Sándor is, aki a járási hivatal létrejötte, 1970 óta a bezárásig, 1983-ig dolgozott ott. A mezőgazdasági, ipari és kereskedelmi osztályon volt a törvényességi felügyeleti osztály csoportvezetője. 1983-ban Pátkán lett vb-titkár, majd 1990-től jegyző.

Hollósy Sándor és Kovács Ilona a találkozó hivatalos része előtt beszélgettek. A résztvevők közül sokanhosszú évek óta nem találkoztak, így jólesett összefutni, s felidézni az elmúlt időket (Fotó: Nagy Norbert)

A járások annak idején természetes egységek voltak, arról szóltak, hogy egy napon belül mindenki el tudja intézni az ügyeit. Most ez a szemlélet, az ügyfélhez minél közelebbi ügyintézés tért vissza  mondta köszöntőjében Paróczai Csaba, a megyei kormányhivatal főigazgatója. Felidézte, hogy ő a hetvenes évek végén kezdte köztisztviselői pályáját, a nem régen elhunyt Kara Pál szakmai irányításával. Tőle halotta, hogy ez egy életre szóló hivatás. Dancs Norbert hivatalvezető, aki a találkozót kitalálta, elmondta, öröm volt hallani a pozitív visszajelzéseket az egykori dolgozóktól. Röviden bemutatta a hivatal mostani feladatkörét, amit a helyettese Raróczkayné Bene Beáta  egészített ki.

Dancs Norbert azt mondja a jelenben a jövőért dolgoznak, de mint fehérvári lokálpatriótának a múlt is fontos, valószínűleg így jutott eszébe a találkozó ötlete.

Jó, hogy vannak fiatalok, akik gondolnak az öregekre  mondta Tanárki László, aki az oktatási osztály gazdasági felügyelőjeként dolgozott egykor. Persze annak is örült, hogy régi kollégákkal találkozhatott. Szabóné Babay Ilona azt mondta, nem gondolta volna, hogy még egyszer lesz járási hivatal, s azt sem, hogy lesz egy ilyen találkozó. Mindenesetre örül, hogy sok kollégáját egészségesen üdvözölhette.

A találkozón megjelentek egy emléklapot kaptak, s annak a listának a másolatát, amelyen érkezéskor az elérhetőségüket feltüntették. Így kapcsolatot tarthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!