Székesfehérvár

2016.10.18. 15:20

Guruló építmények - Matyi József tanító osztálya készül a flúgos futamra

Székesfehérvár - Szülők, nagyszülők várták kedden a folyosón, hogy másodikos gyerekük uzsonnázzon, és megkezdődjék a közös munka.

Gábor Gina

A szülők, nagyszülők segítettek a gyerekeknek összeszerelni Matyi József tanító osztályában a délutáni napközis foglalkozás után a különleges járműveket. A flúgos futamot november 9-én rendezik meg a Vasvári iskola aulájában: ekkor dől el, hogy melyik guruló építmény száguld a legmesszebbre Fotó: Simon Erika

A Vasvári Pál Általános Iskolában, Matyi József tanító mindig megrendezi az osztálya számára a „flúgos futamot"... A délutáni foglalkozások után a gyerekek az iskolai fémépítőkészlet felhasználásával különös, flúgos járműveket készítenek. A gyerekek most is lelkesen sorolták, mit szeretnének: guruló házat, állatkertet, liftet, injekciós tűt terveztek, amit a szülők segítségével valósítanak meg. Szépségdíjat is osztanak, hiszen fontos az ötletes, szellemes kivitelezés. Emellett az iskola aulájában rendezik meg a fődíjért a gyorsasági versenyt. Ezen a flúgos futamon az győz, akinek messzebbre gurul a járműve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!