SÉTA

2018.12.22. 07:15

Mi legyen az ünnepi meglepetés?

Karácsony közeledtével egyre sürget az idő, hogy kitaláljuk, mivel ajándékozzuk meg a másikat. Vegyünk valamit? Esetleg egy kézzel készített ajándéknak jobban örülne a szerettünk, ismerősünk?

Egyik idei ajándékom: a magam készítette falióra!” Fotó: Hutvágner Botond

Megkérdeztem az ismerőseimet, hogy milyen ajándéknak örülnének szívesen karácsonykor, és mint gondoltam, a válasz elég megoszló volt.

A gyermekek, diákok inkább boltban vett, leginkább valamilyen műszaki cikket szeretnének kapni karácsonyra, amivel semmi baj nem lenne, hiszen ma már a 10 év alatti korosztálynak is saját telefonja, tabletje, számítógépe van. Ugyanakkor számomra elég elszomorító az, amikor az utcán egy óvodás gyerek a saját telefonján játszik, ezzel teljesen kizárva magától a külvilágot. A felnőttek közül legtöbben a kézzel készített munkáknak örülnek, de a szüleimnek van, hogy ezek mellé egy olyan tárgyat is adok az ünnepek alkalmával, amit nem én készítettem, ám tudom, hogy nagyon vágytak rá.

Egyik idei ajándékom: a magam készítette falióra!”
Fotó: Hutvágner Botond

Megkérdeztem azt is, hogy ők mit ajándékoznak inkább. Szánnak-e időt arra, hogy kézi munkával készítsenek ajándékot? Vagy inkább vesznek valamit a boltban, de tudják róla, hogy kevésbé személyes, mint amit maguk hoztak létre? A válasz ilyenkor leginkább a saját gyártmányú ajándék volt, ami jó érzéssel tölt el engem. Én is jobban szeretek, valami ilyen jellegű meglepetést adni, és kapni is.

Mindenkit arra bíztatok, hogy valamilyen saját ötletű, kézzel készített ajándékot adjon a másiknak karácsonykor!

 

Hutvágner Botond 9.D

Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!