Állatvilág

2016.12.22. 15:55

Saját készítésű finom jutalomfalatok a kedvenceinknek

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya mutat be egy receptet, amivel meglephetjük szeretett kutyánkat.

A karácsony a szeretet ünnepe, ezért ilyenkor a család minden tagját szeretném meglepni valamivel. Mindig is volt a környezetünkben kutya, így kiskoromban szomorkodtam, hogy ők miért nem kapnak ilyenkor ajándékot. Idén úgy döntöttem, hogy finom jutalomfalatokkal lepem meg a családi kedvenceket, amiért biztosan nagyon hálásak lesznek majd!" - fogalmazta meg Marton Adrienn a blogjában.

A mogyoróvajas-parmezános süticsontokat mi is elkészíthetjük Fotó: Marton Adrienn

Mogyoróvajas-parmezános süticsontok hozzávalói:

130 g teljes kiőrlésű liszt
30 g finomszemű zabkorpa
20 g reszelt parmezán
1 evőkanál sütőpor
1,2 dl csirke alaplé
125 g mogyoróvaj
(Mennyiség: 6 db 12 cm-es, vagy 12 db 7,5 cm-es süticsont)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Majd tegyük félre. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a zabkorpát és a sütőport. Keverjük hozzá a mogyoróvajat és az alaplevet. Addig keverjük a masszát, míg egybeáll. Gyúrjuk össze alaposan 2-3 percig.

Nyújtsuk ki a tésztát egy 24 cm átmérőjű körre. A vastagsága 2 cm legyen. Használjunk csont formájú süti- szaggatót a formázáshoz. (Nekem nem volt, és egy papírlapot vágtam ki csont formájúra, és azt helyeztem rá a kinyújtott tésztára.) A kiszaggatott sütiket tegyük rá a sütőpapírra.

20 percre tegyük a sütőbe a tepsit, amíg a süticsontok megsülnek.

Kivéve a sütőből reszeljünk rá parmezánsajtot. Mi-előtt odaadjuk a kutyusunknak, várjuk meg, míg kihűl a süti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!