Bakonycsernye

2015.02.24. 18:53

Megemelték az egyszeri anyasági támogatás összegét

Bakonycsernye – Bővítik a köztemetőt, s még az idén elkezdődik az ötéves járdafelújítási program a községben.

B. Kiss László

Elsődleges szempont, hogy az idei évben is biztonságosan tudjon működni a település – hangsúlyozta Turi Balázs polgármester a közmeghallgatáson, ahol az önkormányzat idei költségvetését ismertették. Az érdeklődők örömmel vették tudomásul, miszerint már az idei évben megkezdődik az ötéves gazdasági programban lefektetett járdafelújítási program. A polgármester elmondta, hogy a járdafelújításra szánt idei összeg felhasználásának pontos helyéről a testület a későbbiekben dönt.

A lényeg, hogy ebben a ciklusban minden évben szeretnének ilyen jellegű munkát végezni. A költségvetés tartalmazza a Rózsa utca padkafelújítását, az utca névtáblák karbantartását, az autóspihenőben levő településtérkép helyreállítását, a Petőfi utcai iszaptározó kitakarítását. Folytatódik a közterületek virágosítása, újabb területek bevonásával. Megkezdődnek a köztemető területének bővítésével kapcsolatos intézkedések is. A költségvetésben megtalálhatók a falunapi programok, a majális, a szüreti felvonulás költségei is. A testület megemelte az egyszeri anyasági támogatás mértékét, születendő gyermekenként 25 ezer forintra. A temetési segély 20 ezerről 25 ezerre változott.

A polgármester – kérdésre válaszolva – elmondta: a vízelvezető rendszerek felújítása, a még hátra levő utak aszfaltozása is szerepel a gazdasági programban, de kivitelezésükhöz pályázati források bevonására van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!