Belföld

2009.09.24. 13:41

Aquaworld-tragédia: még tart a nyomozás

FMH - Még mindig tart a nyomozás a budapesti Aquaworld élményfürdőben júliusban történt halálos gyermekbaleset ügyében - mondta az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese csütörtökön.

feol.hu

A baleset még július 23-án történt a IV. kerületi Aquaworld élményfürdőben, egy 9 éves, dunaújvárosi kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. 
A BRFK életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a balesetet követően - mondta Kormos Endre, hozzátéve, az eljárásban új fejlemény nincs, a szakértői jelentésekre várnak.
A tragikus balesetet követően az Aquaworld üzemeltetője is belső vizsgálatot rendelt el, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetés területéről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, és ennek nyomán az üzemeltető az érintett dolgozók munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntette.
A 9 éves kisfiú halála miatt biztonságtechnikai vizsgálatot is tartottak az élményfürdőben, amely megállapította, alapvetően biztonságos az Aquaworld, csupán kisebb módosításokat javasoltak az üzemeltetőknek.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!