Belföld

2010.10.20. 10:54

Megkezdődött a peren kívüli egyeztetés a károsultak és a Mal Zrt. között

A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak jogi képviselője szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. által, a károsultak megsegítésére felajánlott 1,5 milliárdos alap csak a közösségeket ért károk enyhítésére lehet elegendő, az egyéni kárigényeket ezen túlmenően fogalmazzák meg.

MTI

Magyar György ügyvéd a Mal Zrt. jogi képviselőivel szerdán Budapesten megkezdődött peren kívüli egyeztetés nyilvános részén azt mondta: a cég által felajánlott, de évekig elhúzódó kártérítési alap csak a Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyt ért károk enyhítésére lenne elegendő, az egyéneket ért, "kategorizált" károkra azonban nem, viszont - mint meghatalmazott képviselő -, az ajánlatot elfogadja.
Ruttner György, a Mal Zrt. jogi képviselője - a cég igazgatótanácsának és tulajdonosi körének sajnálatát, az áldozatok és hozzátartozóik, a sérültek és károsultak iránti együttérzését tolmácsolva - úgy fogalmazott: a most kezdődött tárgyaláson dől el, hogy az együttérzés milyen módon, kártérítési formában valósulhat meg.
A peren kívüli egyeztetésen jelen van a Mal Zrt. tevékenységét is felügyelő kormánybiztos jogi ügyekben kinevezett felügyelője, Nyikos Attila alezredes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!