Belföld

2011.04.21. 13:09

Az MSZP ombudsmanhoz fordul állítólagos munkáltatói visszaélések miatt

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordul az MSZP, azt indítványozva: Szabó Máté vizsgálja ki azokat a munkáltatói visszaéléseket, amelyek hírek szerint a rendvédelmi dolgozókat érték a múlt heti demonstrációjukkal összefüggésben.

MTI

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő csütörtökön - miután az ombudsmani hivatal munkatársa átvette beadványát - újságíróknak elmondta: sajtóhírek és szakszervezetektől származó információk szerint a fővárosi tűzoltólaktanyákban a munkavállalók távollétében szekrényeket törtek fel, illetve a gyanú szerint több helyen listát készítettek a tüntetőkről.
Az MSZP ezeknek az eseteknek a kivizsgálását kéri az ombudsmantól - mondta Harangozó Tamás, hangsúlyozva, hogy ha a vizsgálat igazolja, hogy visszaélések történtek, a szocialisták feljelentést tesznek a törvénytelen parancsot kiadó rendészeti vezetők ellen.
A rendvédelmi dolgozók szombaton a többi között kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát, a hivatásos állományúak változatlan feltételek melletti nyugdíjba vonulásának garantálását, a már nyugállományúak státuszának és juttatásainak megőrzését és illetményemelést követelve tüntettek Budapesten. A Hősök terétől a Parlamentig vonulva több helyszínen füstbombákat, hanggránátokat dobáltak, az Andrássy úton tűzcsapokat nyitottak meg.
Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók szakszervezeti vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy tűzoltólaktanyákban a nap folyamán feltörték olyan tűzoltók szekrényét, akik nem voltak szolgálatban, mert így akarták ellenőrizni, ott van-e a védőfelszerelésük. A fővárosi tűzoltóparancsnok előzőleg ugyanis olyan utasítást adott, hogy a tűzoltók a szakszervezeti demonstráción egyenruhában nem vehetnek részt, védőruhát, szakfelszerelést nem viselhetnek. Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője ugyanakkor azt mondta: tartottak soron kívüli ellenőrzéseket, de szekrényeket nem törtek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!