Belföld

2012.03.24. 11:05

Tisztújítás előtt az MSZP, ülésezik a választmány

A jövő heti tisztújítást készíti elő szombati ülésén az MSZP választmánya.

MTI

Simon Gábor, a testület elnöke a tanácskozás elején elmondta: ebben az összetételben utoljára ülésezik a választmány, de bízik abban, hogy a következő két évben is az elmúlt időszakéhoz hasonlóan felelősségteljes és sikeres munkát végeznek majd. A politikus ismét indul az általa nyolc éve betöltött pozícióért, kihívója Botka László szegedi polgármester lesz.
 A bevezetőt követően zárt ajtók mögött folytatott választmányi ülés előtt az újságírók azokat a korábbi pártelnököket kérdezték, akik önszántukból nem indulnak pozícióért vagy a jelölőbizottság döntése miatt nem mérethetik meg magukat a március 31-i kongresszuson.
Kovács László korábbi pártelnök, külügyminiszter és európai uniós biztos megint pályázott az alelnöki posztra, de sem ehhez, sem az elnökségi tagsághoz nem kapott elegendő támogatást a jelölőbizottságban. Kovács László azt mondta: meglepte a döntés, mert sok szervezet jelölte különböző tisztségekre, de tudomásul vette, és úgy véli, parlamenti képviselőként, nemzetközi kapcsolatrendszerét kamatoztatva továbbra is lehetősége lesz arra, hogy elmondja véleményét és segítse az MSZP-t.
Hiller István, aki 2004 és és 2007 között volt a szocialista párt elnöke, közölte: bár elnöknek, alelnöknek, elnökhelyettesnek és elnökségi tagnak is jelölték, semmilyen pozíciót nem vállal. De továbbra is alakítani akarja az MSZP politikáját. Mint mondta, két éve semmilyen párttisztsége nincs, az újságírók érdeklődéséből azonban azt a következtetést vonja le, hogy ennek ellenére is kíváncsiak a véleményére. Arra a kérdésre, hogy a pártvezetés bírálataként értelmezhető-e, hogy nem vállal pozíciót, nemmel felelt.
Hogy a jelenlegi elnököt, Mesterházy Attilát vagy kihívóját, Szanyi Tibort támogatják-e, sem Kovács László, sem Hiller István nem árulta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!