Lélekben megerősödve tértek haza

1 órája

Zarándoklat két keréken: Hatalmas élmény volt a csapatnak!

Ahogy már megszokhattuk, Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesület, azaz a NaTE, sportot űz abból, hogy valami olyat tegyenek, amit még eddig nem. Mindezt szó szerint is érthetjük, ugyanis a hétvégén két keréken zarándokoltak el a Fatimai búcsúnapra.

Kecskés Zoltán

Az Idén 5 éves NaTE a nagy melegre való tekintettel változtatott a hagyományokon.

Fotó: Nagy Norbert / Archív

Évtizedek óta látogatják májustól októberig a zarándokok az alsószentiváni búcsújáróhelyet, köztük a NaTE is. Megalakulásuk óta minden évben útra kelnek, hogy egy kellemes túra keretében részt vegyenek ebben az időszakban, a minden hónap 13-án tartandó Szentmisék egyikén. Ez idén sem volt másként, ám ezúttal nem gyalog, hanem két keréken tették meg az utat és erre minden érdeklődőt szeretettel vártak.

– Nem kis feladatra vállalkoztunk, július 13-án kerékpárral zarándokoltunk el az Alsószentiváni Fatimai Szűz Mária kegyhelyre. A nap során testileg és lelkileg is feltöltődtünk – mondta a FEOL-nak Szekeres Béláné egyesületi elnök.

A vezető kiemelte, hogy a nagy meleg bár alaposan megizzasztotta a csapatot, de az élmények mindenért kárpótolták őket. Igazi közösségformáló volt az összességében a 33 kilométeres túra, melynek során természetesen meg is pihentek. Odafelé ejtőztek egyet a Szent Róbert park (Előszállás) fáinak hűs árnyékában, majd folytatva útjukat egy jó kis lejtmenettel begurultak Alsószentivánra, ahol az éppen kerítésfestésben lévő Évi és Ildikó megállásra szólította őket, limonádét kaptak, ezt követően pedig már meg sem álltak a kegyhelyig.

Szentmise az Alsószentiváni Fatimai Szűz Mária kegyhelyen.
Fotó: Az egyesület

– Kerékpárjainkat leparkoltuk és a helyi polgárőrök gondjaira bízva, nyugodt szívvel igyekeztünk a szabadtéri Szentmisére, ahol sok-sok ismerőssel találkoztunk és váltottunk néhány szót. A németkéri zarándokcsapat gyalogosan érkezett, nagy öröm volt találkozni velük, hiszen tavaly minket is útitársnak fogadtak, de ugyanígy nagy jóság volt az alapi, alsószentiváni, enyingi ismerősökkel találkozni. Az ünnepi szentmise a megszokott körmenettel zárult, amely nagyon felemelő érzéssel tölt el minden résztvevőt. Testben kissé megpihenve, lélekben megerősödve kerékpárjainkra pattanva hazafelé vettük az irányt. A közel 36°c melegben nem mondjuk, hogy üdítő, de mégis nyugodt hazaúttal zártuk zarándoklatunkat – fűzte hozzá Szekeres Béláné.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában