Bulvár

2009.09.02. 12:35

AIDS-es tűvel szúrta meg játék közben társát egy ukrán óvodás

HIV-vírussal fertőzött vért tartalmazó injekciós tűvel szúrt meg egy hároméves kislányt orvost játszó társa a közép-ukrajnai Csernyigov egyik óvodájában.

feol.hu

A gyerekek az óvoda udvarán játszottak, amikor az egyik kisfiú egy eldobott injekciós tűre lett figyelmes a kerítés túloldalán, elérhető közelségben. Kinyúlt érte, majd játék közben megszúrta vele az egyik kislányt – jelentette szerdán a lembergi (lvivi) zik.com.ua internetes hírportál.
A hír szerint a gyerekekre felügyelő óvónő magát az esetet nem látta, csak a tűszúrás nyomát konstatálta a kislányon. A nevelő, aki azonnal értesítette a gyerek szüleit, laboratóriumi vizsgálatra küldte az injekciós tűt. Az elemzés kiderítette, hogy a tűben lévő vérmaradvány óriási mennyiségű HIV-vírust tartalmaz. Ebből az orvosok arra következtetnek, hogy a tűt egy, az AIDS végstádiumában lévő intravénás kábítószerélvező használta.
A helyi AIDS-központban azonnal elkezdték a megszúrt kislány gyógyszeres kezelését.
Az ügyben indult ügyészségi vizsgálat során kiderült, hogy az óvoda melletti terület drogosok találkozóhelye, s a környéken rengeteg a szanaszét dobált, feltehetően szintén fertőzött injekciós tű.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!