Jól fizető biznisz az út szélén! Elkapták a kábszerterjesztőket

FMH - Ez év februárig nyúlik vissza a történet: akkor az Almássy lakótelepen kaptak el kábítószerrel kereskedőket a rendőrök, júniusban és ma újabb terjesztőket sikerült elfogni.

feol.hu

Ez év februárjában átadás-átvétel közben értek tetten kábítószerrel kereskedőket az Almássy lakótelepen. A februári elfogást júniusban és ma reggel további elfogások követték…
 
A személyautóban zajló tranzakció során az autót vezető 26 éves fehérvári férfi és a mellette ülő 23 éves élettársa a hátsó ülésen tetten ért 36 éves férfinek adott át egy labdaszerű csomagolásban növényi törmeléket, amiről a helyszínen azt nyilatkozták, hogy kábítószer.
 
Az autóban aztán további labdaszerűen csomagolt zacskókat találtak az ülésen és a ruházatokban lefoglalt több százezer forint mellett.
 
Az autó szemléjét már a rendőr-főkapitányság udvarán fejezték be, ahol Fater is átvizsgálta az autót. A főkapitányság kábítószer kereső kutyája jelezte ugyan, hogy hol kellett legyen anyag, de további csomagok már nem kerültek elő.   

Az autóból gyanús csomagok kerültek elő
Forrás: police.hu
 
A szemlével párhuzamosan az érintettek lakásán is megtörtént a házkutatás. Ezek során zacskóban tárolt csekély mennyiségű növényi törmelék, kábítószer gyanús anyagok, terjesztéshez használatos eszközök, tasakok kerültek elő. E mellett gáz-riasztó fegyvert, több SIM kártyát, telefonokat, bankkártyákat, készpénzt és különböző külföldi fizetőeszközöket is találtak a nyomozók. Fater a lakásokban is körülszagolt, de ezeken kívül további anyagra nem bukkant.
 
A két férfit és a nőt visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A két férfi előzetes letartóztatásba helyezése mellett tovább folytatták az eljárást. Júniusban  a rendőrök hat fogyasztót és két továbbterjesztéssel megalapozottan gyanúsítható fehérvári fiatalt fogtak el. Digitális mérleget, kipakettelt marihuána gyanús anyagot foglaltak le tőlük. Az eljárásban valamennyien szabadlábon védekeznek.
 
Az ügy szeptember elején újabb fogyasztók képbe kerülésével folytatódott. A rendelkezésre álló adatok alapján egyidejűleg négy székesfehérvári fiatal férfi lakásán tartottak házkutatást csütörtökön hajnalban a megye rendőrei a Nemzeti Nyomozóiroda területi főosztály közép-dunántúli régió nyomozóival karöltve. Az egyik fehérvári gyanúsítottat 26. születésnapján csengették fel a rendőrök. Torta helyett a házkutatási parancsot adták át neki...
 
A házkutatások alkalmával a négy személytől ezúttal marihuána, összesen 70-80 tabletta és több más kábítószer fogyasztáshoz köthető tárgy és eszköz került lefoglalásra.
 
A gyanúsítottaktól vizeletmintát vettek, majd a biztosított mintákat a lefoglalt kábítószer gyanús anyagokkal együtt Budapestre szállítják a szükséges szakértői vizsgálatok elvégzése miatt. Kábítószerrel visszaélés vétség miatt indult velük szemben eljárás. A négy gyanúsított szabadlábon védekezik.

A rendőrség szerint további elfogások várhatók.

A rendőrség videofelvételét itt nézhetik meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!