A vasmű kiegyenlítette a tartozást

Dunaújváros - A város adta, a DVG Zrt. tovább utalta, a DVCSH letudta, s az így kifizetett vasmű pedig teljesítette vállalását.

Szabó Beatrix

Közvetlenül a közgyűlési döntés során kiválasztott alapítványokhoz - összesen tizennégy városi szervezetről van szó - érkezett meg az a támogatás, amelynek egy részével a vasmű nyár óta tartozott.
Az önkormányzati tulajdonú vasműs részvénypakettért öt éven át fizetendő évi 200 millió forintos vételárról van szó - erről még a gyár  privatizációja után alkudtak meg a felek. Az utolsó tétel esett az idei évre. A 200 millió forintnak azonban több mint a felét  egészen pontosan 102 millió forintot  eddig hiába várták az alapítványok. Több intézmény  például a Kortárs Művészeti Intézet, a Munkásművelődési Központ  működése is veszélybe került az utóbbi hetekben. Pénteken végre utalt a vasmű, miután a DVCSH kifizette a cégnek a távhőszolgáltatásból keletkezett kintlevőségüket. 250 millió forintos tartozásról volt szó, amire  a legutóbbi közgyűlésen született  döntés szerint a város  adott kölcsönt a DVCSH-nak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!