Cozma-gyilkosság: zárolták a vagyonokat

Veszprém - A közelmúltban részben lefoglalták, részben bűnügyi zár alá vették a Marian Cozma sérelmére elkövetett gyilkosság négy gyanúsítottjának vagyonát.

Halmos György

Erről dr. Helmeczy László, a sértett családjának jogi képviselője tájékoztatott. Elmondta, hogy Marian Cozma édesapjával a kézilabdázó emlékére rendezett  augusztusi magyar-román  barátságos mérkőzés előtt, a tiszteletére rendezett ebéden találkozott. (Az ügyvéd a fogadáson az MLSZ jogi ügyekért felelős alelnökeként vett részt.)

Petre Cozma  elmondta, hogy nagyon nehezen jut információkhoz, nincs olyan személy, akik a jogi ügyekben segítene neki.  Felajánlottam, hogy segítek  és  ingyen vállaltam a család képviseletét. A munkámhoz Magyarország romániai nagykövetétől  is sok  segítséget kaptam. Marian Cozma  családját  nagyon jelentős vagyoni és nem vagyoni kár érte, hiszen a sportoló komolyan támogatta  szüleit.  Az ügyvéd megemlítette, hogy a hatóságok részéről nagyfokú segítőkészséget tapasztalt. Négy gyanúsított (Sz. Iván, R. Sándor, N. Győző és P. Gábor) vagyonának zár alá vétele biztonsági intézkedés, nehogy  az az eljárás végégig eltűnjön.     Helmeczy László hozzátette, hogy a polgári jogi igényt csak a büntetőeljárás jogerős lezárása után lehet érvényesíteni. Információk szerint a zár alá vett vagyon jelentős, több millió forint.

További cikkek a témában itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!