Nívódíjas lett A Szabadművelődés Háza (frissítve 19.30)

Székesfehérvár - A Szabadművelődés Háza nyerte idén az székesfehérvári építőipari nívódíjat. Az elismerést szombaton, az Építők Napja rendezvénysorozat részként, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában vehették át a nyertesek.

Klecska Ernő

Idén hatodik alkalommal rendezték meg az építők napját. A rendezvénynek, amely az ARÉV Baráti Kör kezdeményezésére, a régi hagyományok felélesztése céljából  indult újra, a Vörösmarty Mihály szakképző adott otthont szombaton. Pénteken városismereti vetélkedő és a tradicionális Építők- tekeverseny várta az érdeklődőket.
Szombaton sor került az építőipari nívódíj  átadására is. Az elismerést idén A  Szabadművelődés Háza nyerte - erről csütörtökön döntött a képviselő-testület. A díjért olyan épületekkel lehet indulni, amelyek technikájukkal, állapotukkal különlegesek. A Kőbe zárt jövő vetélkedő kvíz-játékát  a Vörösmarty 10. osztálya, a tablóversenyt Édes József nyerte. - Az építők napja több mint majális,  a szakma találkozója - mondta Kiss József, az Arév egykori vezérigazgatója, a baráti kör elnöke, a Volt egyszer egy ARÉV című könyv szerzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!