Repesz lövedéket kapott a postán, gyanúsított lett...

Csütörtökön kora reggel a kápolnásnyéki postán egy sérült csomagban különös tárgyra lettek figyelmesek az alkalmazottak. A kb. tíz centiméter átmérőjű rozsdás fémhengert bombának nézték és értesítették a rendőrséget

feol.hu

A címzett lakcímén helyszíni szemlét tartottak a rendőrök. Ennek során különféle, jó és rosszabb állapotú harcászati felszerelések, szuronyok, kardok is, valamint egy fémdetektor került elő. A harcászati felszerelések zöme különböző típusú lőszerhüvely volt, de akadtak robbanóanyag tartalom nélküli kézigránáttestek is.

A szemle és a kihallgatások alapján megállapították, hogy a tulajdonos hobbija a régiségek felkutatása, vásárlása, különös tekintettel a világháborús hadieszközökre, felszerelésekre. A még működőképes lőszereket maga hatástalanítja, a lőport, robbanóanyagot maga veszi ki belőlük, majd azokat szintén a szerszámtárolóban helyezi el. Találtak még kb. két kilogramm súlyú ismeretlen tárgyból származó robbanóanyagot, megkristályosodva, valamint egy dunsztos üvegben 30 dkg lőport, ami a hatástalanított lőszerekből származott. Előkerült több, elkorrodált, szétesett kézigránát darab is, melyeknek a tűzszerészek előzetes véleménye alapján jelenleg is van robbanóanyag tartalmuk, de rendeltetésszerűen nem használhatók fel.

Gyanúsítotti vallomásában a férfi azt mondta, hogy kizárólag saját örömére szerzi be ezeket a tárgyakat és állítja ki otthon őket. Beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy a robbanóanyagokat a talált tárgyakból nyerte ki és arra hivatkozott, hogy biztonságosabbnak ítélte meg eltárolni, mint szétszórni azokat.

A helyszínen sem a szemlebizottság, sem pedig a tűzszerészek nem találtak olyan eszközöket, amely arra engedne következtetni, hogy a különös, egyúttal veszélyes hobbit űző férfi az összegyűjtött robbanóanyag és lőszerek megszerezésén, tartásán kívül, azokat felhasználva súlyosabb bűncselekmények elkövetését kísérelné meg, vagy készített elő. A nyomozás során ez idáig beszerzett adatok a gyanúsított elmondását alátámasztják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!