Rövidesen átadják Hernádszentandráson a felújított házakat

Hernádszentandrás - Lapcsoportunk is segítette az árvízsújtotta település helyreállítását. Rövidesen átadják a teljesen felújított ingatlanokat a legjobban rászoruló családoknak.

Tihanyi Tamás

 - A tervezetthez képest ugyan később, de megnyugtató módon  rendeződni látszik az öt legjobban  érintett család sorsa - mondta lapunk érdeklődésére Üveges Gábor polgármester.  - Minap aláírásra került az ötödik adásvételi szerződés is, így jogilag mind az öt  család rendelkezik a jövőjét biztosító ingatlannal.
Két ház  Hernádszentandráson, egy  Perén, egy  Ináncson, egy  pedig Fáj településen van.
- Jelenleg  kisebb felújítások folynak egy térségi vállalkozó vezényletével az érintett ingatlanokon, melyekben már benne laknak új tulajdonosaik - tette hozzá Üveges Gábor.
 Várhatóan január végére befejeződhetnek a munkálatok, és  a hivatalos átadással egy időben  lapunk visszaidézi majd az elmúlt nyolc  hónap történéseit, valamint ezek tanulságait.   Az önkormányzat a lakhatatlanná vált házak helyén -  a területen  folyamatosan jelen lévő belvízveszély miatt - jelenleg  energiafűzek telepítését készíti elő.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!