Száz méter kötött sál rászorulóknak, Herczogtól

Székesfehérvár - Meglepődtek a sajtó képviselői, amikor pénteken Herczog Edit uniós képviselő átadta az első hét és fél méter sálat, amelyet az önkéntesség jegyében kötött.

Kovalcsik Katalin

Ez az  év az unióban az önkéntesség esztendeje, mondta sajtótájékoztatóján  Herczog Edit képviselőasszony. - Az én felajánlásom száz méter kötött sál, amelyet rászorulóknak adok át. Az első hét és fél métert már odaadtam. Az egyik sálat annak a könyvárusnak, aki az irodám előtti beugróban könyveket árul. A múltkor láttam, hogy fázik, így ő az egyik megajándékozott. A másik Barna Éva  angoltanárnő, aki azért rászoruló, mert nem tud kötni. A barátnőimmel felajánlottuk, hogy segítünk, ha meg kell varrni valamit. Ha kell, megtanítjuk kötni, aki szeretné. A lényeg az, hogy észrevegyük kinek, miben tudunk segíteni.  Van akinek  csupán arra van szüksége,  hogy két órán át kibeszélhesse magát. Erre is jelentkezünk.
A képviselő asszony másik bejelentése egy játékos vetélkedősorozatról szólt. Az Európai Uniós soros elnökeként minden magyar ember érintett, az unió mindnyájunké.
- Arra gondoltunk, hogy   tíz állomásból álló játékos vetélkedőt hirdetünk, aminek a lényege  valóban elsősorban a játék, után jöhetnek a tudnivalók. Például az, hogy tudjuk-e fejből, milyen alapanagyokból készül a bécsi szelet? A verseny címe Hazai pályán az Európai Unióban. Nem lesznek nagy nyeremények, az első egy nagyobb, a második egy kisebb torta  és így tovább. A versenyt tíz helyen tartjuk meg, az elsőt pénteken az ercsi művelődési házban rendeztük. Azt szeretnénk, ha vegyes csapatok jönnének, fiatalok, idősebbek. Megyünk Mórra, Pápára, még Egerbe  is van meghívásunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!