Ismeretlent engedett be a lakásába, 60 ezer forintja bánja

Bár már rengetegszer írtunk becsapott emberekről, úgy tűnik, nem lehet elég sokszor felhívnia figyelmet arra, hogy ne engedjen be senki ismeretleneket az otthonába! Most egy idős asszonytól vittek el 60 ezer forintot.

feol.hu

Egy 62 éves székesfehérvári asszonyt szólított le Széna téri lakása előtt egy padon ülve egy munkásruhában lévő ismeretlen férfi. Kérte, hogy menjenek fel együtt a lakásába, majd a lépcsőházban 20 000 forintot kért az asszonytól, és azt állította, hogy ennél többet fog visszakapni. Mialatt az asszony a férfivel beszélgetett, egy másik férfi is megjelent a hölgy lakásában, és a mellékhelyiségbe kéredzkedett, ezt követően még a lánya felől is érdeklődni kezdtek. A néni távozásukat követően vette csak észre, hogy még másik két húszezrese is hiányzik.

Az ügyben ismeretlen tettesekkel szemben indított nyomozást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

Ezúton is felhívja a lakosság figyelmét a rendőrség arra, hogy az ismeretlenekkel szemben legyenek körültekintőbbek és bizalmatlanabbak, idős hozzátartozóikat pedig tájékoztassák a könnyelműség veszélyeivel kapcsolatban. Amennyiben lakókörnyezetükben szokatlan dolgot észlelnek, esetlegesen ismeretlen személyek szólítják le őket különböző ürügyekkel, lakásukba bekéredzkednek, azonnal értesítsék a rendőrséget!    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!