Nem mérték a zajszintet

Székesfehérvár - Sem a polgármesteri hivataltól, sem a rendezvény szervezőitől nem kapott megbízást a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (a korábbi ÁNTSZ) arra, hogy a Fezenen zajszintmérést végezzenek, így nem igaz az, hogy a helyszínen mérték volna ezt, adat sincs arra, hogy a zajszint meghaladta-e a határértéket vagy sem - reagált a zajpanaszokkal foglalkozó korábbi írásunkra a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv.

Házi Péter

Minden eddiginél többen vettek bérletet a Fezenre, ahová japán, szlovák, német és angol fesztiválozók is jöttek, és soha ennyien nem sátraztak még a 15. születésnapját ünneplő fesztiválon. Ebből a szempontból kijelenthető, hogy az idei volt minden idők legjobb Fezene, ugyanakkor a rendőrség - mint R. Szabó Ágnes sajtóreferens tudatta - szombaton hetven bejelentést kapott, több hívást nem is tudtak egyszerre fogadni. A rendőrség a helyszínen kérte a szervezőket a szabadtéri színpadok halkítására, ami éjfél előtt meg is történt.

A fesztivál idején több telefonos hívás is érkezett szerkesztőségünkbe a Fezen fesztivál melletti utcákból, telefonálók a túlzott zajról panaszkodtak, ami miatt nem tudtak aludni.

A fesztiválról szóló korábbi anyagainkat itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!