A sakknagymester Szabó tornagyőztes lett

Székesfehérvár - A fehérvári sakk nagymester, Szabó Krisztián tornagyőztesként tért haza a budapesti Első Szombat viadalról.

Matók János

Nagyszerű sikert ért el a fehérvári sakkozó Szabó Krisztián (2546 Élő-pontszám) a fővárosban rendezett Első Szombat elnevezésű nemzetközi nagymester körversenyen. 6,5 pontos teljesítménnyel: veretlenül, 4 győzelemmel és 5 döntetlennel az első helyen végzett, az amerikai Arnold Marc és a lengyel Pawel Sablowski előtt.
- Erős mezőnyben lettem tornagyőztes, hiszen a 19 éves nagy tehetség, Arnold mellett  - akinek egyébként a világhírű, a 2775-ös Élő-pontszámú Hikaru Nakamura az edzője - még két amerikai, aztán Sablowski, a mexikói Nieto Estrada, a szintén  nagymester Czebe Attila és további magyar sakkozók voltak a riválisaim - kezdte beszámolóját Szabó Krisztián, majd így folytatta: - Elégedett vagyok, hiszen egy versenyt megnyerni, az mindig nagyon nagy dolognak számít. Csak a nyolcadik fordulót sajnálom, amikor is szándékom ellenére sem tudtam legyőzni Estradát. Ám egyértelműen jó formában voltam, ezt bizonyítja a tornán zsinórban  elért négy győzelmem is. Úgy érzem, hogy stabillá vált a játékerőm, és sokkal kevesebbet hibázok, mint korábban, jobban kihasználom a riválisok gyengéit.
Szabó Krisztián a szíve szerint legközelebb novemberben,  a felnőtt egyéni országos bajnokságon szerepelne Hévízen, de ez  sajnos  nem csak rajta múlik. Amennyiben nem sikerül, úgy decemberben Horvátországban, Zadarban játszik egy tornán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!