Júniustól próbaüzem, ráköthetnek a csatornára

Lajoskomárom, Dég - A szennyvízberuházás befejezéséhez közeledve a napokban megkezdődhetett a csatornahálózat telkeken belüli kiépítése.

V. Varga József

A két - együtt mintegy ötezres lélekszámú - mezőföldi település közös, 2 milliárd 689 millió forint értékű szennyvízberuházása befejezéséhez közeledik. A nagyberuházás érdekessége, hogy hazánkban elsőként nyert szennyvíz-beruházási projekt koncessziós pályázattal európai uniós támogatást. Amint Pirtyák Zsolt lajoskomáromi és Gárdonyi Sándorné dégi polgármestertől megtudtuk:  június elsejétől lehetőség lesz a  rákötésre, ekkor kezdődik ugyanis az úgynevezett próbaüzem. A szolgáltatásért a próbaüzem ideje alatt nem kell fizetni, de igénybevételére csatlakozási kérelmet kell beadni a koncessziós cégnek.
A közműhálózat és a szennyvíztisztító kivitelezésére és üzemeltetésére kiírt pályázaton győztes konzorcium által létrehozott Lajoskomárom-Dég Szennyvízberuházási Koncessziós Kft. 91 millió forinttal szállt be a projekt megvalósításába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!