Csákvár

2011.05.10. 19:01

A csákvári Gidrán-siker Hódmezővásárhelyen

Ezen a hét végén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítást és Vásárt.

Szmolkáné Bene Ibolya

Ez a vásár a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává nőtte ki magát a helyi Hód-Mezőgazda Zrt szervezésében. Ez zártkörű részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját. Az idei évben 18. alkalommal ad otthon a kellemes hangulatú terület a rendezvénynek.

Ebben az évben az állattenyésztési napok kiemelt lófajtája a gidrán volt, így az ország különböző területeiről 50 gidrán lovat állítottak ki. Így Csákvárról 5051 Gidran XXVIII-30 /Vigéc/ fedezőmén és Gidran XI-44 Vihar, valamint 3 hetes kancacsikója is részt vett a kiállításon. A két ló közül a Gidrán XXVIII-30 Vigéc Különdíjas lett, a csákvári ménes pedig a Kisbéri Lótenyésztő Egyesület által felajánlott különdíjban részesült, mint az ország 3. legnagyobb gidrán állománya. A ménes lovai hosszú évek óta rendszeres résztvevői az országos kiállításoknak.

A ménes gazdája Horváth Józsefné és munkatársai büszkék erre sikerükre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!