Életmód

2013.10.27. 14:30

Szurok a torokra!

Az november a légúti betegségek szezonja. Otthon elkészíthető teakeverékekkel védekezhetünk! Érdemes előre elkészíteni és felcímkézni a mixeket, hogy ha szükség van rájuk, előkaphassuk őket.

S. Töttő Rita

Száraz köhögés, hurutos köhögés, orrfolyás, torokgyulladás, hőemelkedés, láz - az október -november slágertünetei ezek, amelyek enyhítésében a természet sokat segíthet. Az előrelátó háziasszonyok ilyenkor előre elkészítik teakeverékeiket, és felcímkézve elteszik azokat a spájzba.

Ilyen szép és gusztusos, felcímkézett teamixeket készíthetünk otthon: ezek az italok ízletesek és gyógyhatásúak is egyben (Fotó: S. Töttő Rita)

Most a száraz köhögés terjed leginkább, erre a következő gyógynövények nyújthatnak megoldást: kakukkfű, útifű, martilapu, valamint akácvirág, ezek 1-1 arányban, kivéve az akác, amelyből feleannyi elég.

A hurutos köhögésre szinte ugyanez, az akác helyett azonban ökörfarkkóró virágot érdemes használni. Torokfájásra a szurokfű a legjobb választás, de citromfűvel, apróbojtorjánnal, zsályával keverve még jobb!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!