Megbeszélt eredményről írnak

2024.06.23. 14:00

Döntetlent várnak a román–szlovák meccstől, világszerte zuhannak az oddsok

Egyértelműen az E csoport a legkiegyensúlyozottabb a 2024-es Európa-bajnokságon, mivel Romániának, Belgiumnak, Szlovákiának és Ukrajnának 3-3 pontja van az utolsó forduló előtt. Szlovákia-Románia és Ukrajna-Belgium mérkőzéseket rendeznek szerdán 19 órától. A fogadási oddsok drasztikusan elkezdtek csökkeni a román-szlovák összecsapás döntetlenjére.

MW

Románia szövetségi kapitánya, Edward Iordanescu és Domenico Tedesco, Belgium edzője

Forrás: AFP

Fotó: Marius Becker

Mint arról mi is beszámoltunk szombaton Belgium 2-0-ra győzte le Romániát, de így is a románok kezében van a sorsuk az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe jutásért folytatott küzdelemben. Emiatt már egy esetleges Szlovákiával kötött „üzletről” beszél a nemzetközi sajtó – adta hírül a gsp.ro.

Belgium v Romania - EURO 2024
A román válogatott
Fotó: Mahmut Serdar Alakus / Forrás: AFP

A románok pillanatnyilag vezetik a csoportot. Az Ukrajna elleni 3-0-s győzelem ugyanis jobb gólkülönbséget jelent számukra. A fő szempontot az egymás elleni mérkőzések jelentik, de a jelenlegi helyzetben, amikor minden csapatnak van egy győzelme és egy veresége, még a gólkülönbség az elsődleges – emlékeztet az Origo.

A fogadási oddsok drasztikusan elkezdtek csökkeni a Románia-Szlovákia összecsapás döntetlenjére. Az egyik leghíresebb spanyol újságíró - akinek több mint 3,5 millió követője van az X-en -, Alexis Maria Martin-Tamayo Blazquez, vagy ahogy a legtöbben ismerik, „MisterChip” hívta fel erre a figyelmet.

Az utolsó szakaszban elért döntetlennel Románia és Szlovákia együtt menne tovább, és biztosan kiejti a Belgium-Ukrajna párharc vesztesét. Ha mindkét meccs döntetlenre végződik, akkor mindannyian Ukrajna előtt végeznek. Tökéletes forgatókönyv

– írta az X-fiókjában MisterChip.

A számok nem hazudnak

A MisterChip által kidolgozott forgatókönyv szerint Románia és Szlovákia 4 pontot érne el, így nem számít, mi történik a Belgium-Ukrajna találkozón:

Ha Belgium legyőzi Ukrajnát, a sorrend így nézne ki: Belgium (6), Románia (4), Szlovákia (4), Ukrajna (3).
Ha Ukrajna legyőzi Belgiumot, a sorrend így nézne ki: Ukrajna (6), Románia (4), Szlovákia (4), Belgium (3)
Ha Belgium döntetlent játszik Ukrajnával, a sorrend így nézne ki: Románia (4)/Belgium (4), Szlovákia (4), Ukrajna (4).

Az ukránok tehát az utolsó helyen végeznének, nekik van ugyanis a legrosszabb gólkülönbség. 

Négy ponttal 99 százalékig biztos, hogy harmadikként tovább lehet jutni a nyolcaddöntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában