A kézilabdázó úgy érzi, bátyja egy kicsit alulértékelt játékos

2024.06.22. 15:30

Sallai Nikolett: Fel kell emelniük egymást a játékosoknak

Két mérkőzés után két vereséggel áll, mégis harcban áll a továbbjutásért a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. A Skócia elleni sorsdöntő mérkőzés előtt Sallai Nikolettel, a válogatott labdarúgó, Sallai Roland testvérével beszélgettünk.

Szabó Róbert

Sallai Nikolett szerint a magyar válogatott továbbjuthat a csoportjából

Fotó: Horog László

Sallai Nikolett jelenleg a Dunaújvárosi KKA balszélsője, azonban nem csak a kézilabda kapcsán van köze a sporthoz. Édesapja, Sallai Tibor kétszázszor szerepelt a hazai labdarúgó élvonalban, külföldön is megfordult. Bátyja, Roland pedig a Bundesligában szereplő SC Freiburg és a magyar válogatott kulcsembere.

– Kint vagyunk, a helyszínről követjük a mérkőzéseket a szűk családi körrel – mondta lapunknak Sallai Nikolett. Hozzátette, a hangulat rendkívül jó, olyan mintha még többen lennének kint magyarok Németországban a válogatott mögött, mint ahányan itthon szoktak kint lenni. Kiemelte, ilyenkor teljesen mindegy, hogy ki melyik klubcsapatnak szurkol, mindenki összefog, ez pedig egy szóval fantasztikus.

A kézilabdázó arról is beszélt, vannak olyan szurkolók akik reálisan látják a jelenlegi helyzetet, és jól értékelik azt, azonban olyanok is akadnak, akik csak azt veszik figyelembe, hogy eddig milyen jól teljesített a válogatott, most pedig nem jönnek össze ugyanazok a dolgok. 

– Szerintem ez más szint, erős csoportban vagyunk, és reális az, hogy csak a negyedik helyen állunk. Az utolsó meccsen sok minden múlik majd. Az első nem volt olyan szép, nem játszottunk jól, de amellett nem mehetünk el, hogy Svájc jó csapat. Mindenki csalódott, én azt láttam a fiúkon, Roliékon is. Dühesek, egy kicsit idegesek, nyomasztja őket is ez az eredmény. Ilyenkor nem szabad, hogy másban keressék a hibát, hanem az a lényeg, hogy összefogjanak, fel kell emelniük egymást, nem lehúzni. Ez pedig nem egyszerű – folytatta gondolatait a DKKA játékosa.

A kézilabdázó úgy látja bátyja nem szomorú, hanem inkább ideges volt a kezdés miatt, a németek ellen pedig úgy érzi már jobban játszottak. Beszélt arról is, szerinte voltak olyan tényezők a Németország elleni mérkőzésen amelyek nem feltétlenül minket segített, megnézték volna fordított esetben hogy ítélt volna a játékvezető.

– Nem voltunk szerencsések, de ez sajnos a magyar nép szokása. Voltak dolgok amik hagytak egy kis kívánnivalót valót maguk után. Úgy érzem nem szomorúak Roliék, hanem inkább idegesek, dühösek. De tényleg az a legnehezebb most, hogy nem egymásra kell mutogatniuk, hogy ki hogyan játszott, hanem össze kell kapni magukat, hiszen még mindig van esélyük – jelentette ki a sportoló. 

Sallai Nikolett úgy érzi, bátyja jelenleg alul van értékelve, de mostanában ezt már más is mondja. Szerinte testvére mindig képes hozni egy alap teljesítményt, és ezt fűszerezi meg extrákkal, sose olyan hogy most nagyon rossz volt, vagy épp nagyon jó volt, hanem konzisztens. 

– Mindig kihajtja magát, küzd, megcsinálja és belemegy a faultokba, szerintem a legtöbbet felrúgott játékos – mondta nevetve Nikolett. 

A kézilabdázó elmondta, családjuk meccsnézéskor nem az a kiabálós típus, ha több családdal jönnek össze akkor a férfiak, edzők és a lányok két külön csoportra oszlanak és úgy nézik a találkozókat.

– Rajtunk nem fog múlni az biztos a továbbjutás, szorítunk nekik. Szerintem van esély, a három meccsből leginkább itt van lehetőségünk, mindenki összeszedi most magát. Meglátjuk, szerintem sikerül és remélem, hogy így is lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában