Stratégiai nyugalom

2024.07.09. 14:28

Frappáns választ adott a spanyolok ifjú titánja a francia középpályásnak

– Az eddigieknél többet kell mutatnia kedden este Lamine Yamalnak, ha a döntőbe vágyik – ezt üzente a spanyol csapat ifjú csillagának a francia középpályás, Adrien Rabiot. A németországi Eb mindössze tizenhat éves eddigi gólpasszkirálya csendben válaszolt tapasztalt kollégájának.

MW

Lamine Yamal, a spanyolok ifjú titánja

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Jose Breton

– Nyomást fogunk helyezni rá, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán – ígérte a Juventustól való távozása óta új klubját kereső Adrien Rabiot a Magyar Nemzet beszámolója szerint. Yamalhoz minden bizonnyal eljutottak Rabiot szavai. Nem háborgott, de vélhetően a francia játékosnak címezte az Instagram-történetben közzétett üzenetét:

Csendben mozogj, csak akkor beszélj, ha sakk-mattot mondhatsz.

Yamal szerint tehát a szavak helyett a tettek beszéljenek...

Megjegyzendő, hogy míg Rabiot a franciák legutóbbi meccsét, a Portugália ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntőt kihagyta, addig Yamal 16 évesen elmondhatja magáról, hogy ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt (3) az Európa-bajnokságon. A spanyolt tinit már a németek elleni negyeddöntő előtt is elővették. Akkor a Nationalelf egykori futballistája, Jens Lehmann mondta azt, hogy a spanyoloké egy tapasztalatlan csapat. Toni Kroos vette védelmébe az ellenfelet, Yamal pedig annyit mondott erről, hogy az ehhez hasonló beszólások motiválják őt, és majd a pályán megmutatják, mire képesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában