Ebből kimaradhatott volna

2024.07.14. 09:00

Szoboszlai bekerült az Európa-bajnokság legrosszabb csapatába

Cristiano Ronaldo és Romelu Lukaku mellett sajnos Szoboszlai Dominik is helyet kapott az Eb rémálomcsapatában.

MW

Szoboszlai Dominik egy kihagyott helyzetre reagál a németek elleni Eb-meccsen

Forrás: AFP

Fotó: Tobias Schwarz

A Marca egy nappal az Eb-döntő előtt, már szombaton közzétette a torna rémálomcsapatát, azaz a legrosszabb teljesítményt nyújtó játékosok kezdő tizenegyét, amelyben Szoboszlai Dominik is helyet kapott – vette észre a Magyar Nemzet.

A spanyol lap a legjobb nevű, de a hírükhöz képest gyengébb teljesítményt nyújtó játékosokból gyúrta össze a rémálomcsapatot. Szoboszlai a Liverpool középpályásaként már abba a kategóriába esik, amelynek tagjaira nagy figyelem vetül, és azt is „büntetik”, ha éppen nem csillognak.

A Marca Eb-rémálomcsapata:

 

Szoboszlai értékeléséhez a következőket írja a Marca: 

Ő volt Magyarország vezére, benne volt a magyarok reménye, hogy a fiatalságot és a tapasztalatot vegyítő Marco Rossi-csapatnak legyen esélye. Liverpoolban hullámvasút volt az idénye, és a magyar válogatott lehetett volna a megváltása. A közép-európai csapat egy presztízsgyőzelemmel, de csalódást keltő Szoboszlai-játékkal távozott Németországból. Hiányzott a jelenléte az építkezésben és a támadásban: nulla gól és egy gólpassz volt a mérlege az Eb-n.

Némileg árnyalja a képet az, amit a Marca nem jegyzett meg: 

Szoboszlai gyakorlatilag sérülten robotolta végig a magyar válogatott három Eb-meccsét, a combját fájlalta, emiatt nem volt meg az a sebessége, ami általában jellemzi, és aminek köszönhetően igazi vezér lehetett volna a teljesítményével is.

Amint az látható, Cristiano Ronaldo is bekerült a „rossz társaságba”, miután a 39 éves portugál klasszis pályafutása első olyan nagy világversenyét zárta, amelyen egyetlen gólt sem szerzett.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában