Gazdaság

2010.07.19. 09:09

Kincsesbánya: pezseg az élet a volt bányaüzemben

Kincsesbánya - Átépíti és kibővíti a volt bauxitbánya területén lévő központi telehelyét a Dolomit 2000 Kft. Az egyre nagyobb piaci szereplővé váló cég további bővülést tervez.

Klecska Ernő

 

A kft. központi telephelye Kincsesbányán található, ahol a munka eddig egy bérelt épületben folyik. Innen történik a társaság tevékenységének irányítása, és az irodai alkalmazottak is itt végzik feladataikat, az épületben egy szerelőműhely és egy gépjármű mosó működik, itt történik a gépek javítása, karbantartása és tisztítása. A közel 40 éves, a volt bányaüzem bejáratánál lévő épület leromlott műszaki állapotú és a cég jelenlegi tevékenységéhez képest alulméretezett, ezért bővítik. A nettó 109 millió 827 ezer forint értékű beruházás megvalósításához a cég az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 54 913 ezer forint támogatást kapott - jelentette be hétvégén, a projekt indításakor a cégvezetés.

A volt bányaüzem területén egyre több cég fejleszt - tudtuk meg Bajkai János polgármestertől. Az új beruházás minden bizonnyal javít majd a térség foglalkoztatási gondjain, hiszen a bányavállalkozás 28 fős létszámát a projekt végére, azaz 2011. augusztus 31-re 34, 2014. augusztus végére pedig 40 főre növeli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!